Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon EF 55-200mm F4/5-5.6 II USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie Canon EF 55-200mm F4/5-5.6 II USM

Witam mam pewien problem... niedawno kupiłem canona 300d z kitowym obiektywem i chce dokupic do niego obiektyw Canon EF 55-200mm F4/5-5.6 II USM. I chciałbym sie od was dowiedziec jakie macie zdanie na temat tego biektywu... czy ktos go testował? Prosze o odpowiedz.
    A moze obiektyw sigmy o tych samych parametrach a tanszy??

Zaznaczam ze nie mam zbyt duzych funduszy na jaśniejszy obiektyw.

PS. Umiem uzywac opcji "szukaj"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Canon EF 55-200mm F4/5-5.6 II USM

Cytat Zamieszczone przez Venio
    PS. Umiem uzywac opcji "szukaj"
    To jej uzyj... a dowiesz sie ze:
    - juz nawet 75-300 (bez IS) jest lepszy od tego denka

- w tej klasie cenowej najfajniej podobno wypada Sigma 70-300 4-5.6 APO Macro Super II:
    http://canon-board.info/viewtopic.php?t=1450
    http://canon-board.info/viewtopic.php?t=2460

- Ciutke wyzej jakoscia optyczna i wykonaniem oraz szybkoscia stoja Canon 70-210 3.5-4.5 oraz Canon 100-300 4.5-5.6

- a najlepiej to dozbierac do 70-200 4L

Miasto
    Katowice

Domyślnie

ale wlasnie przeszukując forum spotkałem sie z jakąś opinią ze Sigma 70-300 4-5.6 APO Macro Super II wypada nienajlepiej z canonem 300d. Nie pamiętam o co dokładnie chodziło. pamietam ze było to złe . Poza tym sądze ze między canonem EF-S 18-55 a tymi 70-200 jest zbyt duża dziura w ogniskowej miedzy tymi obiektywami. Prosze mnie poprawić jeśli sie myle.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Poza tym sądze ze między canonem EF-S 18-55 a tymi 70-200 jest zbyt duża dziura w ogniskowej miedzy tymi obiektywami. Prosze mnie poprawić jeśli sie myle.
    cale 15mm ...czyli mnie wiecej ze dwa tiptopki w jedna albo druga strone

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poza tym sądze ze między canonem EF-S 18-55 a tymi 70-200 jest zbyt duża dziura w ogniskowej miedzy tymi obiektywami
    Chodzi Ci o dziurę pomiędzy 56mm a 69mm? Daj spokój! Kroczek w przód/w tył i po dziurze. Nie rozumiem takiego podjeścia o konieczności całkowitego wypełnienia zakresu. Trzeba najpierw roważyć czy rzeczywiście jest to potrzebne.
    A co mają zrobić ci co posługują się tylko stałkami? Tam są co chwila jakieś dziury

Miasto
    Katowice

Domyślnie

heh no wsumie macie racje. Bo miałem zamiar tego telezomma uzywac jako obiektywik do portetów i na wypady w plenerek do focenia krajobrazów.

[ Dodano: 11-03-2005 ]
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44660689 Jest to dobra cena? Tzn czy spotkaliscie sie gdzies z tanszą ofertą?

Czy ktos go uzywał razem z canonem 300D?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

heh no wsumie macie racje. Bo miałem zamiar tego telezomma uzywac jako obiektywik do portetów i na wypady w plenerek do focenia krajobrazów.
    do portretu dokup sobie 50mm f1.8
    a do krajobrazow EF-S 18-55 jak znalazl ;)

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Sam niiedlugo bede mial 55-200 i zobaczymy czy bede z niego zadowolony. Wiem, ze Vitez usilnie odradza tego szkla, a choc z jego zdaniem sie licze, to jest to prezent, a darowanemu obiektywowi w soczewki sie nie zaglada.

Z wersja dozbierania na L-ke 70-200/4 sie nie zgodze. Jest znacznie drozsza, a z dyskusji, ktora przetoczyla sie na tym forum calkiem nie dawno, wychodzi, ze nie jest L-kowata. Tzn. ze odstaje od jakosci L, ktora sama w sobie kojarzy sie jednoznacznie dobrze. Wiec placenie za to ponad 500$ uwazam za zly pomysl.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Miasto
    Katowice

Domyślnie

ale zawsze przyda sie dobry zoom poza tym teraz zauwazyłem ze w tej Sigmie jest średnica filtra 58mm wiec jest pieknie... bo jeden filterek i do KITowego i do tele = mniej wydatków

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    Z wersja dozbierania na L-ke 70-200/4 sie nie zgodze. Jest znacznie drozsza, a z dyskusji, ktora przetoczyla sie na tym forum calkiem nie dawno, wychodzi, ze nie jest L-kowata. Tzn. ze odstaje od jakosci L, ktora sama w sobie kojarzy sie jednoznacznie dobrze. Wiec placenie za to ponad 500$ uwazam za zly pomysl.
    no co Ty? a jakosc wykonania?

ale tak po prawdzie, to w minimalnie wyzszej cenie mozna kupic dzialke jasniejsza Sigme 70-200/2.8. ciezkie to bydle (1.4kB) i wielkie, ale jakosciowo mniodek
    www albo tez flickr

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów