Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Wyrównywanie warstw w Gimpie

powerfactorx
    Guest

Domyślnie Wyrównywanie warstw w Gimpie

Ludzie jak wyrównać dwie warstwy w Gimpie, chodzi mi o wklejony obrazek w czarne tło (generalnie ramka) do tego na dole dodany opis. Osiwiałem przy tym. Może ktoś wie? - uprzedzając życzliwych odsyłaczy googlowych, czytałem wszystkie wątki jakie są w necie dotyczące wyrównywania, w żadnym ten problem nie jest opisany - pisze tylko, że taka funkcja jest i jak działa

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy chodzi ci o spozycjonowanie jednej warstwy względem drugiej czy jakieś automatyczne ustawianie np. w prawym dolnym rogu? Jeśli to pierwsze to masz narzędzie do przesuwania warstw lub selekcji - tylko trzeba wybrać właściwą warstwę. Jeśli to drugie to niestety nie wiem.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

powerfactorx
    Guest

Domyślnie

...obrabiam obrazek, pomniejszam do 700px (powiedzmy ze to kwadrat) zaznaczam wszystko>>robię Skopiuj. Robię nowy o wymiarach 780x750 o kolorze tła (czarny), wklejam obrazek ze schowka i chcę żeby ustawiony był centralnie w kadrze 780x750. Help - za każdym razem jak używam funkcji z Gimpa, jakbym nie ustawiał zawsze wszystko ląduje w prawym dolnym rogu.

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Hmmm... właśnie spróbowałem tego u siebie i u mnie zawsze wkleja się wypośrodkowany.... którą wersję gimpa masz?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powerfactorx Zobacz posta
    ...obrabiam obrazek, pomniejszam do 700px (powiedzmy ze to kwadrat) zaznaczam wszystko>>robię Skopiuj. Robię nowy o wymiarach 780x750 o kolorze tła (czarny), wklejam obrazek ze schowka i chcę żeby ustawiony był centralnie w kadrze 780x750.
    Zrób nowy z czarnym tłem 700x700, wklej na nową warstwę obrazek, zmień wymiary canvas 780x750 z wypośrodkowaniem starej zawartości.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uprawnienia umieszczania postów