Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Dlaczego u nas tak nie ma? :)

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    a Ty chcesz aby trwało to jak najdłużej? :rolleyes:
    ja Ci to wyjasnie... w swietle innych wypowiedzi to nawet ma sens bo:

a) naród biedny= gorzej wykształcony
    b) naród gorzej wykształcony= łatwiej ciemnote wciskac
    c) łatwiejsze wciskanie ciemnoty=łatwiej medrcem zostac

podpunkt "d)" mozesz juz sam dopisac...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    (....)
    A że przedsiębiorcy boją sie w polsce że TRZEBA będzie zapłacić nie 700 na rękę tylko 2500 to mnie nie dziwi jakoś specjalnie... w końcu skończy sie wszechwładza pracodawcy ... a jak ktoś wsponi o bezrobociu czy podobnym spowodowanym tym faktem to ja sie uśmieję poprostu ... oczywiscie tam gdzie jest zaangażowana ludzka praca bedzie podnosic sie cena ale i tak ludzi bredzie stać wtedy na więcej
    U nas z tym bezrobociem to całkiem dziwna rzecz jest, bo jak się kogoś potrzebuje do roboty to znikąd znaleźć nie można. Wszechwładza już się powoli kończy. Tu na Podhalu np. to można wręcz przebierać w ofertach pracy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar MrDeadhead
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kolekcjoner, masz racje, ale tylko po czesci. Bo przegladajac oferty w TP wiekszosc jest skierowana do specjalistow w danych dziedzinach: budowlancow, kucharzy itp (nie wszystkie oferty, ale jednak wiekszosc). I po pierwsze teraz wiekszosc tych osob mozna znalezc w Anglii, a po drugie to tylko (w duzej mierze) na sezon.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrDeadhead Zobacz posta
    Kolekcjoner, masz racje, ale tylko po czesci. Bo przegladajac oferty w TP wiekszosc jest skierowana do specjalistow w danych dziedzinach: budowlancow, kucharzy itp (nie wszystkie oferty, ale jednak wiekszosc). I po pierwsze teraz wiekszosc tych osob mozna znalezc w Anglii, a po drugie to tylko (w duzej mierze) na sezon.
    Z tym że ja to mówię na podstawie własnych doświadczeń. Specjalistów to w ogóle szukać ze świecą zwłaszcza budowlańców. Ale "specjalistów" od kopania , noszenia ciężkich rzeczy - a takich szukałem - też nie ma . Kilku moich znajomych mających firmy też szuka pracowników niewykwalifikowanych - bez większego skutku. Nie ma szans budować stabilnej firmy bez sprawdzonych ludzi. Przez to że jest brak rąk do pracy to wymagania płacowe są z księżyca i to właśnie szczególnie u ludzi, którzy nie posiadają kwalifikacji. I w ten sposób kółko się zamyka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przez to że jest brak rąk do pracy to wymagania płacowe są z księżyca i to właśnie szczególnie u ludzi, którzy nie posiadają kwalifikacji. I w ten sposób kółko się zamyka.
    Patrz, że gdy nie tak dawno sytuacja była równie księżycowa, tyle że odwrotna ("nie podoba się praca za minimalną krajową? spadaj, jest 10 na twoje miejsce") to jakoś pracodawcy nie podnosili larum, że to nienormalne.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tym że ja to mówię na podstawie własnych doświadczeń. Specjalistów to w ogóle szukać ze świecą zwłaszcza budowlańców. Ale "specjalistów" od kopania , noszenia ciężkich rzeczy - a takich szukałem - też nie ma .
    Bo noszą/kopią w Anglii/Irlandii za 5X tyle jak w Polsce. Chyba nic w tym dziwnego, że nawet niewykwalifikowany pracownik woli jechać na zachód i zarabiać więcej.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Jeden leci do tipa a jeden nie wie nawet ze cos takiego jak tip istnieje. jakos kurde u jubilera daja do łapki pierscionek warty w przyblizeniu tyle co 5d+24-105. Jak będa tak traktować klientów to g---o sprzedadza a nie aparat.
    Widzisz Kami, tylko ze u Jubilera to jest troszeczke inaczej, nikt nie zauwazy roznicy czy ten pierscionek mialo na rece 5 czy 500 osob, natomiast w polsce klienci najczescie przychodza sprzet obmacac, zeby potem go kupic na allegro, niechze i tak bedzie, niech ogladaja, natomiast samo podejscie ludzi do tego co stoi na wystawach nie zabezpieczonych gablotami to juz absurd, zaslyszalem kiedys rozmowe ojca i corki przy polce z aparatami na takich smiesznych telefonicznych kablach, brzmiala cos w ten desen:

- tato, ale ja nie chce trzymac tego aparatu bo jeszcze mi spadnie !
    - nic sie nie martw kochanie, to egzemplarz wystawowy, to juz spadlo milion razy, nic sie nie stanie.
    - a jak tak, to w takim razie w porzadku...

mnie zatkalo, i daj teraz komus takiemu do pomacania 13 k pln. Pierscionek moze spasc na ziemie, ale 5d moze juz stracic na wartosci po kontakcie z gruntem.

Oczywiscie bez przesadyzmu, w tym samym sklepie jest d2hs, i nikt nie robi problemow kiedy ktos go chce pomacac.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

mario1400
    Guest

Domyślnie

mnie od samego patrzenia na fotkę choroba wzieła

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Troche OT ale nie do konca. Janusz u nas dłuuuugo tak nie bedzie. W piatek polazłem sobie w Promenadzie do sklepu foto. Stał sobie 5D z zapietym 24-105
    Myślę sobie a co potrzymam w lapkach najwyzej zachoruje i bede mial na co zbierac. Mówie do Pani grzecznie dzień dobry czy mógłbym obejrzeć ta 5tke ? A pani: eeeeee Marcin (do kolegi) a kolega: Wie pan co szef nam zakazał wyciagania tego aparatu z gabloty. Na to pani dodala: Bo wie Pan on 13K kosztuje to bysmy go splacali nie wiem ile. Rzuciłem coś o naszym kraju i wyszedlem. Nawet zły nie bylem tylko smiać mi sie chcialo z podejscia do klienta. Cóż wizja sklepo takich jak z Twojego zdjęcia jest baaardzo odległa.

dokładnie to samo miałem, stał tam jeden pachołek, ja sobie ide i myśle " o ide zobaczyć ile mogę przepłacić", a tam 5D z 24-105 - czyli nasz "magiczny" zestaw.
    - Przepraszam, mógłbym zobaczyć ten 5D?
    -A Chce pan kupić??(otwierając gablodkę...)
    -No napewno, ale nie teraz i nie tutaj.
    - ...
    zobaczyłem przez moze 15-20 sekund, zobaczyłem jak AF śmiga itp. i oddałem(niestety )

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    Kubaman, nie rozumiem - dlaczego to miałoby nastąpić u nas jak najpóźniej?

bo nagle by się kazało że tak naprawde robienie tych wszystkich "dzieł sztuki" jest dziecinnie proste. Ot wystarczy wejść do sklepu kupić kilka zabaweki i miec mniej lub więcej cierpliwości

Co poniektórzy przestaliby "błyszczeć" tak jak do tej pory, bo byłoby to normą

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów