Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Dlaczego u nas tak nie ma? :)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowask8 Zobacz posta
    Fajnie fajnie fotograficzny raj a ile kosztuje taka wycieczka do singapuru?
    Bilet lotniczy z Europy do Azji od 200 zł? Możliwe, i to być może w tym roku. Już we wrześniu tania linia Air Asia Long Haul chce uruchomić loty długodystansowe między kontynentami.

reszta TUTAJ

mozna tez wejsc na strone www.airasia.com/site/sg/home.jsp i zaczac polowanie, moze akurat przed gwiazdka cos sie upoluje, mysle ze gdyby dalo rade poleciec realnie za te 800-1200zł czyli do max 200Ł to warto sie skusic na wieksze zakupy, podobnie widzialem juz ceny biletow londyn-nyc powrotne z duuuuuuuuuuuzym wyprzedzeniem za okolo 250Ł plus jakies drobne oplaty,

wprawdzie czasami mam dosc na trasie uk-pl-uk a to tylko 2,5h max, ale mysle ze za mozliwosc kupienia paru L i fajnego body w dobrych cenach scierpialbym z kolanami pod broda przez 10h lotu (majac 186cm wzrostu )

a do tego dochodzi fajny plenerek w egoztycznym zakatku

szczerze powiedziawszy wcale bym sie nie zdziwil gdybysmy sie za rok wymienilali tutaj na forum uwagami co do malutkich sklepikow wlasnie gdzie w kuala lumpur albo singapore, a moze ktorys zdecyduje sie promowac na canon-board i da forumowe znizki

http://www.airasia.com/site/en/page....erence=aax_pr1
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Za 250Ł to ja mogę kupić do USA bilet od kilku lat w Polsce, z półrocznym wyprzedzeniem. Żadna nowinka ani mega oferta. Ja czekam na naprawdę niskie ceny po wprowadzeniu tanich przewoźników na trasach USA-EU.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Odnośnie tematu wątku - fakt, szkoda, że w Polsce nie ma czegoś takiego. Trzeba jednak znać proporcję. To co widzimy na tej wystawie to jakieś lekko licząc 100 000 USD, czyli 300 000 PLN. Znacie kogoś, może poza jubilerami kto ładuje taką kasę w witrynkę? Jak si w Polsce będzie zarabiać tyle co na zachodzie w relacji do cen (oby jak najpóźniej) to sklepy foto nie będą ryzykowały bankructwa przy urządzaniu wystawki.

Janusz, czy to największe szkło Canona to 400/2.8 czy raczej 500/4 ?
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 11-06-2007 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta

a podobno nie ma kobiet-onanistek sprzętowych... - mam szanse być pierwsza w historii
    Zebys sie nie zdziwila

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Jak si w Polsce będzie zarabiać tyle co na zachodzie w relacji do cen (oby jak najpóźniej)
    Kubaman, nie rozumiem - dlaczego to miałoby nastąpić u nas jak najpóźniej?

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Zebys sie nie zdziwila
    już się posłusznie nie dziwię :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    Kubaman, nie rozumiem - dlaczego to miałoby nastąpić u nas jak najpóźniej?
    to temat na zupełnie inną rozmowę
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Jak si w Polsce będzie zarabiać tyle co na zachodzie w relacji do cen (oby jak najpóźniej)
    znowu bedziesz jeczał o trolowaniu ale ja ciebie tez tu nie qmam...
    to ludzie maja zyc w biedzie? własnie dla dobra społeczeństwa powinno to jak najszybciej nastąpic.... jesli obawiasz iz społeczeństwo nie dorosło do bogactwa i bedzie buraczyc to uwierz... mylisz sie... czasy mokasynów z szyszkami na białych skarpetkach odeszły bez powrotu

zobacz irlandie... tam ludzie 20 pare lat temu jeszcze z głodu umierali a dzis to najbogatszy kraj unii w przeliczeniu na głowe... tego samego zycze Polsce i Polakom i to jak najszybciej
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

to temat na zupełnie inną rozmowę
    ... może i na inną a może i nie. Tak czy siak myśl którą rzuciłeś jest tak frapująca, iż również mnie męczy ciekawość czemu tak uważasz.
    Napiszę w odniesieniu tylko do sprzętu foto.
    Z tego co wiem w relacji do cen na zachodzie zarabia się nieco lepiej niż u nas. Żeby nie było piszę o wykształconej klasie średniej. Droższe jedzonko i usługi za to dobra typu aparat i szkła są dla "nich" sporo mniejszym problemem.
    Czyli wypada że teoretycznie mają lepiej.
    Po drugie nie mają sytuacji typu średniej wielkości Częstochowa i brak sklepu foto gdzie można pójść do sklepu i przypiąć obiektywu choćby pokroju 400L5.6. Ostatnio się nie rozglądałem ale i szkła po 2K to już perełka.

Więc z typowo konsumpcyjnego punktu widzenia jest mi gorzej bo a) nie stac mnie na towar b) jeśli już stać to muszę go ściągać wysyłkowo na zamówienie (kot w worku) a Ty chcesz aby trwało to jak najdłużej? :rolleyes:
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 12-06-2007 o 08:58
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    ... może i na inną a może i nie. Tak czy siak myśl którą rzuciłeś jest tak frapująca, iż również mnie męczy ciekawość czemu tak uważasz.
    Napiszę w odniesieniu tylko do sprzętu foto.
    Z tego co wiem w relacji do cen na zachodzie zarabia się nieco lepiej niż u nas. Żeby nie było piszę o wykształconej klasie średniej. Droższe jedzonko i usługi za to dobra typu aparat i szkła są dla "nich" sporo mniejszym problemem.
    Czyli wypada że teoretycznie mają lepiej.
    Jedzonko tez tanie natomiast nie wiem co masz na mysli piszac "uslugi"... Cokolwiek by to nie bylo to akurat u mnie w Irlandii ani tanio ani dobrze

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    Po drugie nie mają sytuacji typu średniej wielkości Częstochowa i brak sklepu foto gdzie można pójść do sklepu i przypiąć obiektywu choćby pokroju 400L5.6. Ostatnio się nie rozglądałem ale i szkła po 2K to już perełka.

Więc z typowo konsumpcyjnego punktu widzenia jest mi gorzej bo a) nie stac mnie na towar b) jeśli już stać to muszę go ściągać wysyłkowo na zamówienie (kot w worku) a Ty chcesz aby trwało to jak najdłużej? :rolleyes:
    Nie do konca moge sie z Toba zgodzic.
    Jesli chodzi o kupno sprzetu to w Irlandii wcale nie jest tak rozowo.
    Nawet Dublin jest srednio zaopatrzony i trzeba raczej sie umawiac zeby cos przetestowac. Ceny niestety odstraszaja mnie od irlandzkich sklepow.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

bezwzglednie jest tak :

zarobki 3-5 x większe
    jedzenie 2-3 x droższe
    dobra ruchome (np foto) jest na podobnym poziomie cenowym
    usługi są 2-3x droższe

relatywnie za to wypada tak jeśli zarobki są 3-5 razy wieksze to jedzenie usługi itp kosztuje podobnie albo i taniej a wszelkiego rodzaju dobra ruchome (samochody, elektronika, itp) są RELATYWNIE 2-3x tańsze jak u nas .... ot cała historia i poprzez to znacznie wzrasta obrót na takich dobrach

A że przedsiębiorcy boją sie w polsce że TRZEBA będzie zapłacić nie 700 na rękę tylko 2500 to mnie nie dziwi jakoś specjalnie... w końcu skończy sie wszechwładza pracodawcy ... a jak ktoś wsponi o bezrobociu czy podobnym spowodowanym tym faktem to ja sie uśmieję poprostu ... oczywiscie tam gdzie jest zaangażowana ludzka praca bedzie podnosic sie cena ale i tak ludzi bredzie stać wtedy na więcej

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Nie do konca moge sie z Toba zgodzic.
    Jesli chodzi o kupno sprzetu to w Irlandii wcale nie jest tak rozowo.
    Nawet Dublin jest srednio zaopatrzony i trzeba raczej sie umawiac zeby cos przetestowac. Ceny niestety odstraszaja mnie od irlandzkich sklepow.
    Ciężko porównać tak na odległość ale ja bym w takim razie napisał, iż Częstochowa jest zaopatrzona tragicznie.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów