fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kolekcjoner, masz racje, ale tylko po czesci. Bo przegladajac oferty w TP wiekszosc jest skierowana do specjalistow w danych dziedzinach: budowlancow, kucharzy itp (nie wszystkie oferty, ale jednak wiekszosc). I po pierwsze teraz wiekszosc tych osob mozna znalezc w Anglii, a po drugie to tylko (w duzej mierze) na sezon.
Z tym że ja to mówię na podstawie własnych doświadczeń. Specjalistów to w ogóle szukać ze świecą zwłaszcza budowlańców. Ale "specjalistów" od kopania , noszenia ciężkich rzeczy - a takich szukałem - też nie ma. Kilku moich znajomych mających firmy też szuka pracowników niewykwalifikowanych - bez większego skutku. Nie ma szans budować stabilnej firmy bez sprawdzonych ludzi. Przez to że jest brak rąk do pracy to wymagania płacowe są z księżyca i to właśnie szczególnie u ludzi, którzy nie posiadają kwalifikacji. I w ten sposób kółko się zamyka.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Widzisz Kami, tylko ze u Jubilera to jest troszeczke inaczej, nikt nie zauwazy roznicy czy ten pierscionek mialo na rece 5 czy 500 osob, natomiast w polsce klienci najczescie przychodza sprzet obmacac, zeby potem go kupic na allegro, niechze i tak bedzie, niech ogladaja, natomiast samo podejscie ludzi do tego co stoi na wystawach nie zabezpieczonych gablotami to juz absurd, zaslyszalem kiedys rozmowe ojca i corki przy polce z aparatami na takich smiesznych telefonicznych kablach, brzmiala cos w ten desen:
- tato, ale ja nie chce trzymac tego aparatu bo jeszcze mi spadnie !
- nic sie nie martw kochanie, to egzemplarz wystawowy, to juz spadlo milion razy, nic sie nie stanie.
- a jak tak, to w takim razie w porzadku...
mnie zatkalo, i daj teraz komus takiemu do pomacania 13 k pln. Pierscionek moze spasc na ziemie, ale 5d moze juz stracic na wartosci po kontakcie z gruntem.
Oczywiscie bez przesadyzmu, w tym samym sklepie jest d2hs, i nikt nie robi problemow kiedy ktos go chce pomacac.
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
mnie od samego patrzenia na fotkę choroba wzieła
dokładnie to samo miałem, stał tam jeden pachołek, ja sobie ide i myśle " o ide zobaczyć ile mogę przepłacić", a tam 5D z 24-105 - czyli nasz "magiczny" zestaw.
- Przepraszam, mógłbym zobaczyć ten 5D?
-A Chce pan kupić??(otwierając gablodkę...)
-No napewno, ale nie teraz i nie tutaj.
- ...
zobaczyłem przez moze 15-20 sekund, zobaczyłem jak AF śmiga itp. i oddałem(niestety![]()
)