Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 126

Wątek: Jaki film kupić??

labanda
    Guest

Domyślnie

Jeśli wysokoczułe to moje typy:
    cz-b neopan 1600
    kolor fuji superia 800

Domyślnie

Odświeżę trochę, jakie macie doświadczenia ze skanowaniem FUJI PRO 800Z? Czy ktoś zna jakiś dobry skaner w Szczecinie?

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

jadę do egiptu i zastanawiam się czy w ogóle brać lustro a jeśli tak to jakie filmu na takie upały polecacie (sierpień) ?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    jadę do egiptu i zastanawiam się czy w ogóle brać lustro a jeśli tak to jakie filmu na takie upały polecacie (sierpień) ?
    Ja Egipt zaliczyłem z:
    Agfa RSX II 50 i 100
    Provia 100 i 400
    Foma R100

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

taniej:Kodak EliteChrome Extra Color 100
    drozej: Velvia 50

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja sie wybieram na Słowacje na trolejbusy (takie moje male zboczenie) i jako ze przejechalem sie troche na superii 200, chcialbym zebyście mi doradzili cos ladnego co lubi kontrasty co myslicie o negatywie Kodak Profoto 100 ?
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 12-06-2009 o 14:45
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Ja sie wybieram na Słowacje na trolejbusy (takie moje male zboczenie) i jako ze przejechalem sie troche na superii 200, chcialbym zebyście mi doradzili cos ladnego co lubi kontrasty co myslicie o negatywie Kodak Profoto 100 ?
    Kodak Profoto 100 to raczej mały kontrast. Kiedyś jak robiłem zdjęcia na analogu jeszcze to używałem go jak potrzebowałem dużo zdjęć portretowych (dobry, małe ziarno, ładny do skóry i tani jak barszcz :P) Chyba dawałem za rolkę około 5zł, a inne odpowiedniki były prawie 2 razy droższe.

Może już lepiej Fuji Realę 100? Chyba że chcesz coś bardzo kontrastowego.

Tylko negatywy czy diapozytywy też?

Tak się jeszcze zastanawiam czy przez "lubi kontrasty" nie masz przypadkiem na myśli rozpiętości tonalnej, wtedy diapozytywy odpadają.
    Ostatnio edytowane przez Mikey ; 12-06-2009 o 15:51

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikey Zobacz posta
    Kodak Profoto 100 to raczej mały kontrast. Kiedyś jak robiłem zdjęcia na analogu jeszcze to używałem go jak potrzebowałem dużo zdjęć portretowych (dobry, małe ziarno, ładny do skóry i tani jak barszcz :P) Chyba dawałem za rolkę około 5zł, a inne odpowiedniki były prawie 2 razy droższe.

Może już lepiej Fuji Realę 100? Chyba że chcesz coś bardzo kontrastowego.

Tylko negatywy czy diapozytywy też?

Tak się jeszcze zastanawiam czy przez "lubi kontrasty" nie masz przypadkiem na myśli rozpiętości tonalnej, wtedy diapozytywy odpadają.
    Tak, chodzi mi o rozpiętośc tonalną - ktos napisal na forum a teraz sie przekonalem na wlasnej skórze ze superia 200 lubi sie palic

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

a ja polecę Ci kodaka ektara. może nie jest najtańszy, ale jest wart swej ceny. mniej więcej tak wygląda skanowany na epsonie 4490 z użyciem epsonscana

poza tym jak pisał Mikey warto też rozważyć realę, według mnie najfajniejsze fuji, a z kodaków portrę 160nc lub vc.

a gdzie jedziesz na trolle? największa sieć chyba jest w Popradzie, nawet próbowałem coś złapać, ale w nocy ciężko uwiecznić ruchliwego trolla .
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Jak pchne anatomie i finanse pozwola to chce zwiedzic kazde miasto z trolami Sprawa wyglada tak ze kolega ma domek z Krynicy także odpadaja koszty mieszkania. Myslalem zeby kazdego dnia ok 8 byc juz w jakims mieście i tak do nocy. Potem powrot do Krynicy. A jako ze jade swoim samochodem to chcialem jechac do Bartysłway na 2 dni i spac sie w corsie Planuje tak po jednej kliszy na miasto bo cyfry w ogole nie biore. Dobrego laba mam - http://img19.imageshack.us/img19/8313/photo2222.jpg reala prosto z laba, tylko zmniejszona i wyostrzona.
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 13-06-2009 o 11:36

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów