Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 126

Wątek: Jaki film kupić??

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Są o kilku lat, ale jak długo to ja też nie wiem :-)
    Tak długo, jak cyfra

Nie tylko studyjna. Materiały reklamowe robi się często na zdjęciach klienta, a z tymi różnie bywa.
    To teraz klient woli kupić aparat za 800 złotych i samemu pstryknąć sesyjkę (pan Kazio robi, bo ma najfajniejsze zdjęcia z wakacji) niż zapłacić te 800 złotych za porządne zdjęcia. Kiedyś taka sytuacja się praktycznie nie zdarzała.

W teatrach, na koncertach itp bywają wielce pomocne. A w kolorze przy ISO 1600 lub 3200 jeśli ma być jakość to zostaje tylko cyfra.
    Muszę kiedyś sprawdzić. Jakoś te zdjęcia przecież kiedyś robili...
    A swoją drogą 1600 z Canona 350D wychodziło tak sobie.

Rzekłbym raczej że opinie są podzielone.
    Widzą, widzą

J

Uzależniony

Domyślnie

Takie pytanie mnie nęka, czy jest duża różnica w jakości na odbitkach pomiędzy naświetleniem tradycyjnym(żarówka), a skanem negatywu przez maszynę i dopiero na papier?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Takie pytanie mnie nęka, czy jest duża różnica w jakości na odbitkach pomiędzy naświetleniem tradycyjnym(żarówka), a skanem negatywu przez maszynę i dopiero na papier?
    Zależy jaki skaner , ale generalnie różnica jest duża .

Uzależniony

Domyślnie

Duża w którą strnę?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Duża w którą strnę?
    Skanery psują foty .

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Duza duza, a laboludki traktuja klientow jako niewidomych bo stoja w zaparte ,ze roznicy nie ma no oprocz forumowego zielonego laboludka jak widac Tomek swiecilem ta fuji na 1600, mam nadzieje ,ze teraz znajde lab ktory mito wywola:grin:
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jaki film polecacie do portretów? Myślałem o Reali, ale ktoś nazwał ją filmem nie-portretowym. Pozatym chciałbym mieć możliwość robienia zdjęć także w cieniu a Reala podobno się do tego nie nadaje.
    system EOS

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Portra NC, VC (160 i 400) - moze byc trudno znalezc lab, ktory dobrze zrobi odbitki. Wiec dobrze jest najpierw przestrzelic na probe rolke Portry i znalezc lab, ktory sobie z tym filmem poradzi.
    Fuji Pro 160S (NPS) - chlodna kolorystyka, b. male ziarno, bardzo fajnie wychodzi w sloneczny dzien.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Pozatym chciałbym mieć możliwość robienia zdjęć także w cieniu a Reala podobno się do tego nie nadaje.

Ja robie sesje slubne na Reali i glownie w cieniu. Zobacz w na mojej stronie.
    Ktos ci glupot nagadal.
    Nawet jak mam cyfre to zawsze robie plener na Reali. Pelna klatke plus Reale ciezko jest czyms pobic.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Jaki film polecacie do portretów? Myślałem o Reali, ale ktoś nazwał ją filmem nie-portretowym. Pozatym chciałbym mieć możliwość robienia zdjęć także w cieniu a Reala podobno się do tego nie nadaje.
    Inne materiały są lepsze. Jeśli całość zrobisz analogowo będzie ładnie, ale skanowanie tego jest dalece uciążliwe, przeciętny labowy skan portretu na reali wygląda fatalnie.
    Cytat Zamieszczone przez ptrk Zobacz posta
    Portra NC, VC (160 i 400) - moze byc trudno znalezc lab, ktory dobrze zrobi odbitki. Wiec dobrze jest najpierw przestrzelic na probe rolke Portry i znalezc lab, ktory sobie z tym filmem poradzi.
    Fuji Pro 160S (NPS) - chlodna kolorystyka, b. male ziarno, bardzo fajnie wychodzi w sloneczny dzien.
    Popieram, tyle że VC da podkręcone kolory (bo po to jest). Odbitki najlepiej zrobić w labie który wykona je analogowo - w tym względzie polecam usługi Tomasza1972.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów