Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Tylko prawdę i szczerość: Canon 30d czy Nikon d200

Widok wątkowy

leon28
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Z ISO 800 wychodzą rewelacyjnie, szumów żadnych nie widać nawet pod lupą.
    tego sie obawialem ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Nie przeczytalem calego watku ale moje zdanie powiem. 30d z gripem ma ergonomie porownywalna jak nie lepsza do d200. Obsluga canona jest latwiesza dzieki multikontrolerowi. dostep do glownych funkcji jest z jednej reki. Jakosc obrazu w wyzszych czuloscach daje lepsza canon. Co do szcze lnosci to byl nie jeden watek o tym ze jak nie wrzycasz bezposrednio do wody to jest w stanie duzo wytrzymac canon. Dla mnie jest proste tylko Canon. Co do szkiel. Canon ma lepsz serie tanich szkiel semiprofi f4. Nikorr 17-55/2,8 kosztuje 6k i nawet nie ma VR.
    co do obslugi, to chyba kwestia przyzwyczajenia, przy ciezszych szklach i tak nie jestes w stanie pracowac jedna reka, a w nikonie wszystko jest pod reka, to tak jak z kierownica, jest mozliwosc kierowania jedna reka, ale i tak pewniej trzymac ja w 2. co do szczelnosci, ani canona ani nikona nie chcialbym testowac pod tym katem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Teraz rozmawiamy spokojnie. Nikt nie mówi, że Nikon jest złym sytemem. Każdy ma tylko swoje plusy i minusy. Ja sparzyłem się na hybrydzie Fuji
    i dlatego dla mnie jakość zdjęć była na pierwszym miejscu.
    nie zrozumcie mnie zle, nie chodzi mi o nikona, canona, czy innego fuji. po prostu chodzi o zasade.
    Ostatnio edytowane przez leon28 ; 12-06-2007 o 13:12 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów