Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Wątek: Tylko prawdę i szczerość: Canon 30d czy Nikon d200

Widok wątkowy

leon28
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Tak, robiłem odbitki. W większości to był mały format 15x21, ale czy to zmienia fakt ilości szumów? Większość zdjęć i tak pokazuję na kompie. Po pierwsze - mam do nich szybszy dostęp, dwa - większy format. A tak nawiasem mówiąc to powolutku przymierzam się do rzutnika. Bo mam jakieś nieodparte odczucie, że dopiero w ciemnym pokoju, przy klimatycznej muzyce oglądanie zdjęć w dużym formacie i skupienie się tylko na nich będzie dla mnie prawdziwą przyjemnością. Co wtedy zrobię z szumami? Co wtedy Leonie28? Lepiej ich chyba nie mieć. Prawda? Poza tym nic nie pisałem o ostrości. Pozdrawiam. Nie wszyscy potrzebują tego samego do tych samych celów, dlatego tak duża różnorodność wszystkiego nie wyłączając aparatów. Pozdrawiam
    dobra, kolejne pomocnicze pytania, czy na takim malym formacie widac bylo rzeczywiscie szumy, czy byly one tak widoczne, jak na monitorze, przy powiekszeniach?
    nie chodzi mi o udowadnianie, ktory sprzet jest lepszy, tylko o fakt, zeby czasami nie przesadac z szumami, ostrosciami, aberracjami itd.

nie ogladalem juz dawno zdjec z projektora, czy rzeczywiscie widac na nim szumy (podobnie jak na monitorze).

wiekszosc ludzi naczyta sie na roznych forach o szumach, nieostrosciach i zamiast samemu empirycznie sprawdzic, jak jest naprawde, powiela pozniej te nie zawsze prawdziwe oceny.

i jeszcze jedno, czemu niektore zdjecia z szumem wydaja nam sie bardziej klimatyczne? czy to czasami nie nalezy do tej calej otoczki fotografii?

o nieostrosci do bylo do skippera
    Ostatnio edytowane przez leon28 ; 12-06-2007 o 09:47

Uprawnienia umieszczania postów