Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Wątek: Tylko prawdę i szczerość: Canon 30d czy Nikon d200

Widok wątkowy

leon28
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    Witam!
    Ja nie tak dawno miałem podobny "problem". Po lekturze postów ergonomię odstawiłem na bok. Przyzwyczaisz się do tego co kupisz. Ale mając poprzednio S9500 straciłem całą frajdę z fotografowania. I chodzi tu głównie o zaszumianie zdjęć bardzo widoczne już na iso 400. Gdy przeczytałem, że Canon o wiele mniej szumi to szybko zrezygnowałem z Nikona. Jakość zdjęć zadecydowała o wyborze! Nic innego. Przedmówcy dobrze drążą. Jeżeli ekstremalne warunki to po prostu podróże turystyczne to uszczelnienia korpusu możesz ze spokojem możesz postawić w drugim punkcie. 70% zdjęć w miejscach słabo doświetlonych? Poszukaj na forum. Ktoś ma kolegę robiącego zdjęcia Nikonem. Ten kolega sam przyznał wyższość Canonowi. Uff, ale wypracowanie. Dość. Cokolwiek nie kupisz będziesz na pewno zadowolony. Pozdrawiam
    tak z ciekawosci, czy kiedykolwiek przeniosles swoje zdjecia na papier, i czy byly to duze, czy male odbitki? bo jak czytam o tych wszystkich szumach, nieostrosciach itd. to zawsze zadaje sobie powyzsze pytanie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    stary nie oszukumy sie D200 jest praktycznie we wszystkim lepszy od 30D poza jednym... matryca a co za tym idzie jakoscią otrzymywanych obrazów i to niestety najważniejszy argument wiec jesli komus nie zalezy na bajerach a na dobrej focie to niestety Nikon przegrywa...
    zaiste ciekawe rzeczy mozna tu przeczytac.
    Ostatnio edytowane przez leon28 ; 11-06-2007 o 23:41 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów