myślę że kolega CYNIG dał świetny przykład tego o co pytasz a ja niestety nie posiadam w archiwum takowych pięknych obrazków.....
myślę że kolega CYNIG dał świetny przykład tego o co pytasz a ja niestety nie posiadam w archiwum takowych pięknych obrazków.....
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
tak, tylko tam są lekko kanciaste a chciałbym wiedzieć od jakiej dziury.
Poza tym jeden sampl wiosny nie czymi
a, 2.8?
to brzydko strasznie
chyba nie kupię
jesli tak Ci zalezy na ksztalcie blikow to poszukaj obiektywowo od duzego formatu. Byly konstrukcje w ktorych przyslona byla realizowana jako wymienna/przesuwna blaszka z kolowym otworkiem. Odrobina kombinacji i pozenisz to z canonem
no zależy mocno.
jakąś markę proponujes czy szukać po omacku?![]()
nigdy nie potrzebowalem sie za nimi uganiac, ten szczegol techniczny znam z literatury. Mysle ze godzinka spedzona na allegro i ebayu i cos wyszukasz![]()
Jak chcesz bliki a nie zalezy na af to bierz tamrona 90W końcu o jeden listek wiecej niż canon. Jakoś nie porównywałem sam fot, ale ogolnie ludzie z ktorymi mam kontakt mówią że bokeh ladniejszy
![]()
No jeśli nie potrzebny AF to ja mogę zaproponowac Jupiter9 85/2.
15 listków przysłony robi swojeTylko pierścionki były by potrzebne bo myślę że 0,8m min. ostrzenie nie satysfakcjonuje Cię.
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
tamron plastik, strach wziąc w ręce, woląłbym juz tokinęale ona tez kanty szybko produkuje.
Jupiter fajni tylko ze chce mieć przysłone zamykaną z body, bo jak w jupiterze sobie skręce to sie ciemno zrobi![]()
miałem go w rękach i wydawało mi sie ze się może rozlecieć.