Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z CF SanDisk 4GB Extreme III

aroncz
    Guest

Domyślnie Problem z CF SanDisk 4GB Extreme III

kupilem ww karte i jesli ja wloze do czytnika to laptop jej nie widzi, jesli wloze 2GB to jest spoko, czy mozeliwe jest ze czytnik nie czyta kart 4GB?

PS. aparat rowniez ma problemy z odczytem karty, jesli zmienie nazwe karty na EOS_DIGITAL to jest OK, tylko ze teraz juz ogole czytnik jej nie czyta i nie moge nic zrobic?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zrobilem Update Firmware na 1.0.5 i juz chodzi wszystko
    Ostatnio edytowane przez aroncz ; 09-06-2007 o 16:22 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aroncz Zobacz posta
    zrobilem Update Firmware na 1.0.5 i juz chodzi wszystko
    ale gdzie ten Firmware wgrałeś?

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Do aparatu... tyle, że nie wiem co to miało wspólnego z niewidzeniem karty przez czytnik w lapie.
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Jeśli to stary (starszy ) laptop z wbudowanym czytnikiem, to jest to całkim "normalne". Kilka (no może kilknaście) miesięcy temu karty o pojemności >2GB po prostu nie istniały! Sam mam podobny problem tyle, że z SD - do 1GB wszystko OK, powyżej nie "widzi".

Za Chipem: pomocny może być update sterowników laptopa - trzeba zajrzeć na stronę producenta. Czasem drivery z nowszego modelu załatwiają sprawę. Tyle teoria - praktyka: u mnie nadal nie działa

OT: coraz więcej laptopów ma wbudowaną całą gamę różnych czytników - niestety najczęściej brak wśród nich CF (patrz test notebooków w CHIP 6/2007)
    Ostatnio edytowane przez marecki_ ; 13-06-2007 o 09:02

Uprawnienia umieszczania postów