Bana mi, bana ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Bana mi, bana ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Przeczytaj jego tekst (ten oryginalny, w uzasadnieniu ostrzezenia podany) jeszcze raz... potem przeczytaj najlepsza wg mnie riposte - p13ka .Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Gosc napisal typowa trollowa zaczepke by sie wywyzszyc/dowartosciowac.
Jesli probujesz go bronic to albo jestes urodzonym obronca ucisnionych - niezaleznie od slusznosci sprawy probujesz stawac w obronie; albo identyfikujesz sie z Mateuszowym podejsciem do zycia... a juz wiesz jak na takie podejscie reaguja inni forumowicze - gratuluje 8) .
Vitez, przeczytałem oryginał. I koleś nie próbuje się wywyższyć, a raczej poniżyć. Nie bronie nikogo, tylko jak napisałem, jestem ciekaw, co was tak wzburzyło.
BTW. Radze ci zmoderować sobie drugą część Twojego postu.
Jak dla mnie sens wypowiedzi jest prosty:
„Mam lepszy sprzęt od was a wy i tak robicie lepsze zdjęcia ode mnie. Dajcie sobie więc spokój z szukaniem lepszego sprzętu i dalej róbcie zdjęcia”
Nie widzę w tym nic obraźliwego. Tak więc muszę się zgodzić z Tomkiem.
Wydaje mi sie ze niewiel osob doczytalo tekst Mateusza do konca - widać przecież że chłopak ironicznie pisze o swoim sprzecie i o tym ze mimo wszystko sprzet zdjec nie robi - wiec prosze bez nerwow (szczegolnie nazywanie kogos trolem jest mało smaczne)
Chodzi raczej o infantylność postu Mateusza. Dorwał się dzieciak do kompa i napisał z błędami co mu ślina na język przyniosła, pierwszego i (zgodnie z deklaracją) ostatniego posta, zaadresowanego do cienkich złomiarzy. A to, że przy okazji przyznał, że mu fotki nie wychodzą to dobrze. Świadczy o postępującym dojrzewaniu :wink:
no i mam 24-70CUUUUUUDOOOOO
![]()
8)
Życzę duuuuuuużo radości z nowej zabawki.![]()
![]()
![]()
No to dotarł do mnie transport spóźnionych prezentów gwiazdkowych :-) Grip do 20D, databank, 2 karty pamięci, czytnik CF Cardbus (nareszcie porządny - tyle że niestety póki co nie obsługiwany w oficjalnym jądrze, tylko w serii -ac, grrr), ładowarka na 2xBP511... no ogólnie mówiąc kupa drobnostek ;-)
Kilka uwag co do gripa, w kontekście dyskusji, które się tu odbyły:
- Dla mnie jedyną zauważalną różnicą w (subiektywnie ocenianej) jakości wykonania jest to, że powierzchnia z tyłu nie jest pokryta tym... no wiecie, tym takim chropowatym
- Jest minimalnie wyższy niż BG-ED3. Jednak w zestawie z body, ciągle 10D jest większe.
- Osławione problemy ze stykiem: pierwsza rzecz, którą zrobiłem po założeniu to próba "rozerwania" go z body :-) No i owszem - po naprawdę chamskim rozciągnięciu jest w stanie na moment zgubić kontakt ze światem. Ale sądząc po ilości siły jakiej musiałem do tego procederu użyć, to chyba raczej teoretyczny problemZobaczymy w praktyce z 70-200. Jakby co, to i tak znam hacka, który rozwiązuje problem
- Problem z bateriami: hmm... nie używałem go jeszcze przez dłuższy czas, a to co testowałem, to było raczej "w stanie" ;-) tym niemniej mam niejasne przeczucie, że mogę mieć ten problem z nieprawidłowym wskazywaniem stanu baterii, opisywany na dpreview ;-( Ale to też czas pokaże. Na to niestety póki co chyba hacka nie ma
- Pozytywnie zdziwiło mnie to, że magazynek na 6xAA jest dostarczony w zestawie - myślałem, że to jest accessory dokupowane oddzielnie. Nie, żebym planował używać, ale zawsze cieszy
- No i ma błyszczące napisy z przodu - może żona coś wymyśli ;-)
A co do databanku, to napiszę krótko: to jest dokładnie to o co chodzi.