Strona 30 z 150 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Napisał przecież praktycznie to samo, co Muflon ma w stopce.
    Bana mi, bana ;-)

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Czemu nie?
    //mj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie bardzo wiem, czym się podniecacie. Facet napisał, że robimy lepsze zdjęcia niż on. Polał to dużą ilością ironii. Czy jest się za co obrażać? Napisał przecież praktycznie to samo, co Muflon ma w stopce.
    Przeczytaj jego tekst (ten oryginalny, w uzasadnieniu ostrzezenia podany) jeszcze raz... potem przeczytaj najlepsza wg mnie riposte - p13ka .
    Gosc napisal typowa trollowa zaczepke by sie wywyzszyc/dowartosciowac.
    Jesli probujesz go bronic to albo jestes urodzonym obronca ucisnionych - niezaleznie od slusznosci sprawy probujesz stawac w obronie; albo identyfikujesz sie z Mateuszowym podejsciem do zycia... a juz wiesz jak na takie podejscie reaguja inni forumowicze - gratuluje 8) .

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Vitez, przeczytałem oryginał. I koleś nie próbuje się wywyższyć, a raczej poniżyć. Nie bronie nikogo, tylko jak napisałem, jestem ciekaw, co was tak wzburzyło.

BTW. Radze ci zmoderować sobie drugą część Twojego postu.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dla mnie sens wypowiedzi jest prosty:

„Mam lepszy sprzęt od was a wy i tak robicie lepsze zdjęcia ode mnie. Dajcie sobie więc spokój z szukaniem lepszego sprzętu i dalej róbcie zdjęcia”

Nie widzę w tym nic obraźliwego. Tak więc muszę się zgodzić z Tomkiem.

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wydaje mi sie ze niewiel osob doczytalo tekst Mateusza do konca - widać przecież że chłopak ironicznie pisze o swoim sprzecie i o tym ze mimo wszystko sprzet zdjec nie robi - wiec prosze bez nerwow (szczegolnie nazywanie kogos trolem jest mało smaczne)

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chodzi raczej o infantylność postu Mateusza. Dorwał się dzieciak do kompa i napisał z błędami co mu ślina na język przyniosła, pierwszego i (zgodnie z deklaracją) ostatniego posta, zaadresowanego do cienkich złomiarzy. A to, że przy okazji przyznał, że mu fotki nie wychodzą to dobrze. Świadczy o postępującym dojrzewaniu :wink:

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no i mam 24-70 CUUUUUUDOOOOO 8)

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Życzę duuuuuuużo radości z nowej zabawki.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No to dotarł do mnie transport spóźnionych prezentów gwiazdkowych :-) Grip do 20D, databank, 2 karty pamięci, czytnik CF Cardbus (nareszcie porządny - tyle że niestety póki co nie obsługiwany w oficjalnym jądrze, tylko w serii -ac, grrr), ładowarka na 2xBP511... no ogólnie mówiąc kupa drobnostek ;-)

Kilka uwag co do gripa, w kontekście dyskusji, które się tu odbyły:

- Dla mnie jedyną zauważalną różnicą w (subiektywnie ocenianej) jakości wykonania jest to, że powierzchnia z tyłu nie jest pokryta tym... no wiecie, tym takim chropowatym
    - Jest minimalnie wyższy niż BG-ED3. Jednak w zestawie z body, ciągle 10D jest większe.
    - Osławione problemy ze stykiem: pierwsza rzecz, którą zrobiłem po założeniu to próba "rozerwania" go z body :-) No i owszem - po naprawdę chamskim rozciągnięciu jest w stanie na moment zgubić kontakt ze światem. Ale sądząc po ilości siły jakiej musiałem do tego procederu użyć, to chyba raczej teoretyczny problem Zobaczymy w praktyce z 70-200. Jakby co, to i tak znam hacka, który rozwiązuje problem
    - Problem z bateriami: hmm... nie używałem go jeszcze przez dłuższy czas, a to co testowałem, to było raczej "w stanie" ;-) tym niemniej mam niejasne przeczucie, że mogę mieć ten problem z nieprawidłowym wskazywaniem stanu baterii, opisywany na dpreview ;-( Ale to też czas pokaże. Na to niestety póki co chyba hacka nie ma
    - Pozytywnie zdziwiło mnie to, że magazynek na 6xAA jest dostarczony w zestawie - myślałem, że to jest accessory dokupowane oddzielnie. Nie, żebym planował używać, ale zawsze cieszy
    - No i ma błyszczące napisy z przodu - może żona coś wymyśli ;-)

A co do databanku, to napiszę krótko: to jest dokładnie to o co chodzi.

Strona 30 z 150 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów