Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    No widzisz... ja to szklo biore z mysla o 20D... na fullframe nie czulbym potrzeby posiadania az 20mm (17mm na kliszy przeraza ).
    17mm to przegięcie. Musisz mieć idealnie zestawiony kadr, żeby nic się nie działo. I do tego idealnie w pionie, albo idealnie w górę. Chwila nieuwagi i dzieją się takie historie:

Z 20mm jest inaczej. Jeśli uważasz na obiekty po bokach kadru i szkło jest dobrze skorygowane, to jest to rewelacyjna ogniskowa do niecodziennej reporterki. Do tego, jeśli opanujesz kaprysy szkła, to z jego wad możesz spokojnie zrobić zalety. Tylko musisz ludzi przyzwyczaić do takich "efektów".

A mnie się na przykład nie podoba ogniskowa 35mm, choć oczywiście 35/1.4 to kawał rewelacyjnego szkła.
    Jarek

Coś już napisał

Domyślnie

Vitez, to teraz do zestawu marzen brakuje Ci tylko body na 1d

jako ze jestem poczatkujacym skromnie - 50/1.4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzesiekK
    Vitez, to teraz do zestawu marzen brakuje Ci tylko body na 1d

Jeszcze 35 1.4 , 135 2 L , moze zamiana 85 1.8 na 85 1.2L ... potem jakas 150tka albo 180tka macro .

A body... czekam co tam Canon nowego wypusci, potem poczekam az toto nowe stanieje (stawiam na ok pol roku jak to z 1D MkIIN czy 10D/20D bywalo) i wtedy moze ...
    A jak nic nowego nie bedzie ciekawego to w 1DMkIIN brakuje mi tylko eyecontrol - przeboleje a nuz ktos bedzie sprzedawal za dobra cene i przesiadal sie na jakas nowosc.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

to ja po raz kolejny w ramach konsekwencji rozwoju swojego systemu Canona kupiłem... hassela 500 cm. teraz tylko krwawica na obiektyw zeiss'a, który wbrew wyobrażeniu popmart'a o zeiss'ie nie jest made in DDR i... ma nieco inną plastykę ;-) cholera, mogłbym Lkę kupić... ale za bardzo kwadraty lubię nie mogę się tylko zdecydować bo stać mnie tylko narazie na jeden czyli standart (a może nieco więcej czyli 120-150) czy portret (180). a mogło być 85L ;-)

a zamiast 20-tki sigmy jednak jedzie do mnie 50tka sekkora czyli nieco więcej mm przeliczając bo circa 22-24. za to średnica filtra konsekwentnie 77 czyli polary cookiny uv'ki z canona niezmiennie pasują... manualne, więc bez bólu, że mi autofokus świruje ;-)
    gra i buczy bebop

Uprawnienia umieszczania postów