Strona 2 z 145 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Mieszany widok

jethro
    Guest

Domyślnie Zestaw

Witam,
    mam 10D od prawie roku, w ciągu tego czasu dokupiłem dwa obiektywy do stardardowej Sigmy 18-55 (taką dali w kompecie zamiast 18-55 Canona) - Canona 50mm/1.8 oraz Sigma 70-300/4,5-6,5 DG APO Macro. Niedwano kupiłem lampę (zbliża się zima i będę jej potrzebował) Canon Speedlight 580EX.

Po ostatnim wypadzie przywiozłem pełno zdjęć krajobrazu, większość jest do d..., które były zrobione Sigmą 18-55, dlatego moje pytanie jest następujące:
    czy warto zmienić na Sigmę 10-24 DG? Czy ktoś z was ma lub miał z tym szkłem doczynienia. Jeśli nie warto kupić tego szkła proszę o podowiedź co warto kupić w cenie do 2200 PLN.

Pozdrawiam.

Keyna
    Guest

Domyślnie 200mm 1.8

Cześć.
    Właśnie wróciłem z usa
    Oto moja lista:
    Canon 200mm 1.8
    Canon 24-70mm 2.8
    Canon 1D Mark II N (czekam w kolejce na swój egzemplarz)
    1 Gb Lexar x80
    1 Gb Scandisk
    Laptop 17', 265 mb karta grafiki, 3,2 GhZ, 1 ghz Ram - do obróbki fot i grafy.
    Plecak Tamrac - 5258 - na laptop, teleobiektyw i inne...
    200mm 1.8 sciągnąłem z Koreii Południowej. W całym USA przez 3 miesiące nie znalazłem oferty sprzedaży. Jak dostanę Marka II to opiszę wrażenia.
    Docelowo fotografia sportowa - na najwyzszym poziomie.
    Pozdrawiam
    Keyna

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keyna
    Canon 1D Mark II N (czekam w kolejce na swój egzemplarz)
    Eee, lipa jakaś.. to ja w takiej Szwajcarii kupiłem z półki w sklepie ;-)

Keyna
    Guest

Domyślnie Canon 1D Mark II N

Lipa i to taka że krew mnie zalewa. Kierownik sklepu powiedział że poczekam 2 tygodnie. Powiedziałem mu ze zapewne z 4 ale zaprzeczył z uśmiechem na twarzy. Czekam jużm 4 tydzien i zero słychu. Dziś dzwonię do sklepu i zrobię jazdę. Jednak aparat nie jest najważniejszy ale 200mm 1.8 - to żyleta.
    Cano poprzestał go robić ze względu na ograniczone zastosowanie (szczególnie hale sporotwe) i wysoką cenę. Jak zabrakło go w sklepach to nagle i chętni do zakupu się znaleźli. Polecam gorąco, drogo i ciężki ale ma swoją wymowę na hali.
    P.S.
    coś czuję ze partia Marka II N jest porazką

kierownik zamieszania
    Guest

Thumbs up moje sprzecicho

A ja mam z cyfrówek Canona A95, statyw produkcji DDR (teleskopowy), kartę 256 MB San Disk Ultra i... to wszystko

RobbiEnura
    Guest

Domyślnie Mój zestaw

oczywiście że starczy ... wiadomo 650w by było miłym zapasem ale ja podałem minimum co nie będzie katowane na 90 obciążenia i wyżej .Można się zastanowić nad tym ts w wersji 650w albo jak maxymalnie wykorzystać budżet to evga g2 650w / superflower leadex gold 650w superflower produkuje g2 dla evgi więc to samo i różni się tylko kablami a w cenach są czasem rozbieżności ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Oj.. no ubozszy pod wzgledem ilosci osprzetu ;-) Ja mam tylko dwa obiektywy (+ ruski).. ty 4 ;-)
    Ejj ja napisalem co chcialbym miec a nie co mam. W podpisie mam to co aktualnie mam. Najblizszy kolejny cel to Sigma 15-30, ale najpierw sterta akcesoriow : plecak foto, filtry UV i polar, battery grip, statyw Manfrotto, softbox do 420EX, blenda skladana, databank jakis ok 20GB

Dopiero zaczyna Awatar makkak
    Miasto
    Chrzanów, Polska

Smile Jestem nowy to tez napisze co mam :)

350D + Kitek 18-55 Sigma 70-300 4.0-5.6 i juz na dniach ma byc 50 1.8 do tego 2 karty 512 MB polarek i UV kilka aku na wymiane wezyk spostowy canona oryginalny torba na aparacik, nic tylko brac sie za fotografowanie, a tu chwilowo nie ma czasu...

Pozdrawiam wszystkich i witam jednoczesnie
    350D, KIT 18-55, Sigma 70-300 4.0-5.6, Canon 50 1.8, 2x512MB, filterki :P

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Mój zestaw...

Sigma 15-30Tego zdaje sie jeszcze nie masz. Moze sie zastanow??Lepszym wyborem bedzie 17-40L i pozniej nie bedziesz musial kupowac 16-35?W dalszej przyszlosci:Canon 70-200 4 LDoskonaly wybor, ale Czachy wydaje sie jednak lepszy.No i do tego takie *******ki jak lampa 420EX ktora juz mam, battery grip i dodatkowa bateria, databank jakis 20GBZ teog najbardziej poprawi Ci humor BP. NIc Ci tak nie pomoze w robieniu zdjec jak ten wynalazek.
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Mój zestaw...

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Sigma 15-30Tego zdaje sie jeszcze nie masz. Moze sie zastanow??Lepszym wyborem bedzie 17-40L i pozniej nie bedziesz musial kupowac 16-35?
    Cena, cena (ok 4 tys, sigma ok 2300 licze nowe, nie uzywane)... Sigme na dzien dobry by miec dobry (no... znosny ale jasny) szeroki kat... za pare lat bedzie mnie stac na 16-35 (sporo lepszy podobno od 17-40).
    W dalszej przyszlosci:Canon 70-200 4 LDoskonaly wybor, ale Czachy wydaje sie jednak lepszy.
    Ba... ale znowu cena, cena (2.8L ok 4 tys, 4L ok 2300 , rowniez nowe)... GO i tak bedzie dobra przy f4, a w uzyskaniu znosnych czasow naswietlania pomoze mi odpowiednie ISO.Czyli zamiast jednego 17-40L bede mial prawie dwa szkla - Sigme 15-30 (na szerokim kacie az tak bardzo mi nie zalezy, tylko przydatne a nie niezbedny wg moich zainteresowan) i dobra Elunie
    Z teog najbardziej poprawi Ci humor BP. NIc Ci tak nie pomoze w robieniu zdjec jak ten wynalazek.
    W tej chwili kolejnosc to: filtry UV i polar 67mm do Tamrona (COKIN, Marumi albo Heliopan - porownam ceny) , softbox do 420EX (akcesoria "jakosciowo-ochronne") , plecak Lowepro Mini Trekker, Statyw Manfrotto, wezyk spustowy (akcesoria "wygodniczo-ochronne"). Dopiero po tym BP i databank (akcesoria "wygodniczo-uzytkowe"). Ergo - BP bede kupywal najwczesniej za 3 mies (pieniazki...).

Strona 2 z 145 PierwszyPierwszy 12341252102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów