Strona 26 z 150 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spontan
    I jutro jade po plecak i wsio ;-)
    Taa... jasne... ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez Spontan
    I jutro jade po plecak i wsio ;-)
    Taa... jasne... ;-)
    Muflon, resztę to mu do plecaka zapakują
    Pentax K-5 II, Leica M9

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No dobra dobra jeszcze może 70-200 f/2.8 IS kupie ale to nie teraz

;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No dobra dobra jeszcze może ....
    Jassssssssssne. "Następnie kupię X, później przyjdzie czas na Y ..." brzmi już lepiej.

"Witamy na Canon Board. Przykro nam z powodu Twoich wydatków."
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Miasto
    Zürich

Domyślnie

No to 20D mam i ja Pierwsze wrażenia organoleptyczne, w porównaniu do 10D (raczej taki ogólny "feeling", bo o technikaliach, jakości fotek, szumach itp. przelano już megabajty tekstu):

- Szybki. Piekielnie szybki, subiektywnie dużo bardziej niż po prostu różnica między 3fps i 5fps. Jeśli pominąć mniejszy bufor RAW (tylko 6 klatek), to pod względem szybkostrzelności chyba bliżej do 1D(mk2) niż do 10D Niech no ja teraz tylko na jakiś airshow pojadę ;-)

- Głośny. Piekielnie głośny. Zapewne konsekwencja poprzedniego...

- Nareszcie dokładny AF! Oczywiście pierwszą rzeczą, którą zrobiłem po przyniesieniu body do domu było pomęczenie plansz testowych (takich jak tu niedawno wrzucałem). No i po prostu jest OK - równie dobrze jak w "referencyjnym" 300D którego używałem do testów mojej 10-tki.

- Wbrew temu, co można gdzieniegdzie przeczytać, nie ma dużej różnicy wagi ani jakości wykonania w stosunku do 10D. Myślę, że po dodaniu gripa będzie w praktyce równie solidny

- Grip - to jest chamstwo Przymierzałem BG-ED3 i naprawde bez żadnego problemu mogliby body zaprojektować tak, żeby pasował. Kilka dodatkowych gramów plastiku i pojedyncze milimetry szerokości body. A i tak przecież kazdy posiadacz dwóch body kupilby zapewne dwa gripy (bo jak się do tego przyzwyczaić, to cięzko jest bez ). Niestety, już nieraz się wszyscy przekonaliśmy, że firma na "C" jest od robienia pieniędzy, a nie od "robienia dobrze" klientom :-/

- Matówka jest taka jakaś... hmm.. inna W 10D wyraźnie widać jakąś tam "strukturę" (koncentryczne kółka, czy coś takiego, nie mam pod ręką żeby sprawdzić). Tutaj jest to bardziej jakby nałożona nieregularna "tekstura papieru". W praktyce sprawia gładsze wrażenie niż 10D - strukturę widać dopiero po dość mocnym wpatrzeniu się. Nie jest to ani lepiej, ani gorzej - po prostu inaczej.

- Joystick - na mnie ten pomysł nie zrobił większego wrażenia. W sumie równie wygodne jak kręcenie dwoma pokrętłami naraz - choć IMHO nieco wolniejsze (bo trzeba: "klik, klik, klik" zamiast "trrrrrrrak" :-) ). Na pewno świetne rozwiązanie dla kogoś, kto używa wielu punktów AF - ja nie

- Pokrętło zmiany trybów - chodzi dużo ciężej (nie wiem, może to kwestia wyrobienia mojej 10-tki), sprawia trochę tandetne wrażenie. Podobnie jak kółko pomocnicze. No i tandetny, jakby "wklejony" napis Canon na lampie...

- DIGIC II i szybkość review - hmm, poprawa jakaś jest, ale prawdę mówiąc spodziewałem się większej (przechodzenie między zdjęciami, zoom in/out) Nie powala.

- Wybór jakości zapisu (kombinacje JPEG+RAW) - nareszcie tak, jak powinno być od początku.

- "Instant on" - hmm, zdziwiłem się jak szybko można się do takiej rzeczy przyzwyczaić.

- Pasek - grr... z wypruciem białych napisów, to jeszcze sobie może żona jakoś poradzi, ale na te czerwone paski po bokach to chyba nie ma bata

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

No to 20D mam i ja
    Przypomniało mi się co zapomniałem napisać w mailu. Dlaczego właściwie nie sprzedałeś 10D (ewentualnie nie poprosiłeś o wymianę na nowy egzemplarz, a potem sprzedałeś) i nie dołożyłeś pieniędzy z 20D do 1DMkII?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przybył mi Mini Trekker Classic. Genialny jest

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Dlaczego właściwie nie sprzedałeś 10D (ewentualnie nie poprosiłeś o wymianę na nowy egzemplarz, a potem sprzedałeś) i nie dołożyłeś pieniędzy z 20D do 1DMkII?
    Bo zona sie w koncu zbuntowala

Myslalem o tym.. ale to jest jednak przegiecie wydac tyle pieniedzy na zabawke :-/ Choc z drugiej strony, ponoc to odroznia amatora od zawodowca: ten pierwszy nie musi usprawiedliwiac wydatkow ;-)
    Pewnie wroce do tematu za jakis rok.. w miedzyczasie po cichutku dokupie troche szkla
    A z serwisem i 10D bede walczyl do upadlego.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Bo zona sie w koncu zbuntowala
    Tak właśnie myślałem Bo finansowo by Ci wyszło prawie na to samo... A ja wczoraj zrobiłem upgrade z mojego pomarańczowego Kingstona 512MB na Sandiska 1GB
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nie wyszłoby na to samo... No chyba że z body kupionym w US Ale ja po przygodach z 10D nie kupię body bez możliwości przetestowania i ew. zwrotu. Co innego mniejsze rzeczy - kiedy pojadę do Polski po świętach, to już będzie czekał na mnie transport zza wielkiej wody: CompactDrive 80GB, 2x1GB CF, grip do 20D i inne takie drobnostki ;-)

A jeżeli mi nie przejdzie uraz do "profesjonalnego" sprzętu Canona, to kolejna przymiarka do jedynki pewnie gdzieś tak w 2006...

Strona 26 z 150 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów