Strona 23 z 150 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hej no przecież nie piszę , że jest wyjątkowy :wink:
    tzn jest, ale ja nie o tym

tak jak pisałem, trochę jestem wcięty i muszę się tego nauczyć. do tej pory światełko 2.8 było mi obce i to jest mały szok
    nie sądziłem, że to może być tak dramatycznie zauważalne
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Siostra była może z pół metra za żoną, f2.8 - chciałem sprawdzić jaki ostry wychodzi, fociłem na zoomie z kilku metrów. Przychodzę do domu a tu jajo! Żonka żyleta, miodzio, a druga sylwetka mocno poza głębią ostrości

nigdy nie miałem tak jasnego obiektywu (nawet 50/1.8 ) i byłem w szoku jak ten obiektyw jest czuły na zmiany F. nawet się zastanawiałem (zastanawiam ) czy coś może nie działa...
    Tak dziala wlasnie przyslona 2.8 i srednio dluga ogniskowa. Pomysl co ja czulem przestawiajac sie z kompakta , gdzie jedynie przy 2.0, 3.0 i ogniskowej 140mm alo sie jakies tam zamazanie wycisnac... oj nauczyl mnie ten Tamron kontroli nad GO... oj bolesnie ale nauczyl

no, jakbym się miał przyczepić, to może do faktu, że kiepsko znajduje AF gdy jest ciemniej, kitowiec radzi sobie sporo lepiej
    Ja sie lapania AF nauczylem na kompaktach ktore rowniez czesto sobie nie radzily - najpierw zlapac na cos jasnego i/lub kontrastowego w mniej wiecej tej samej odleglosci, a potem przekadrowac... brac oczywiscie poprawke na ta "mniej wiecej ta sama odleglosc" w zaleznosci od przyslony.

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

A do mnie jedzie juz D60 obiektyw (na razie efs 18-55) lezy juz gotowy na biurku - jutro wybieram sie po karte cf pewnie nie wiecie jak sie 'podniecam' - wrecz spac nie moge karte chyba kupie jakiegos lexara 512mb ultre, w przyszlosci moze dokupie jakas kilku gigowa (wczoraj niestety mi microdrive'a zwinal ktos sprzed nosa na allegro minute przed koncem aukcji..) - co wy na to? w kingstona po swoich przejsciach pakowac zamiaru sie na pewno nie mam...
    Martin Gorczakowski

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

nie chce sie wymądrzac ale z EFS-ami to chyba tylko 300D i 20D zatrybi
    chyba ze przeróbe mocowania zrobisz chyba gdzieś na necie widziałem opis

ja coprawda na swoim tylko sprawdziłem jak tylko weszły te kity i niestety

LOL

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

ef-s 18-55 kupilem juz przerobiony za 365zl z przesylka wystarczy spilowac kawalek i jazda... Wiec powinno dzialac bez problema..
    Martin Gorczakowski

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Widzialem te przerabiane (spilowane) obiektywy. Wygladaja dobrze. Daj tylko znac czy Ci to 'zatrybilo'.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

także widziałem wczoraj, nawet na allegro są już takie,
    a czy ktoś próbował go z analogiem canona ? ponoć większe lustro w takim może nabroić, zastanawiam się czy już może jest też 'wersja' dla dużego lustra

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Coś już napisał
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

ile dales za d60? a co do tego obiektywu to z analogami on chyba ostro winietuje?

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

zdecydowalem sie na d60 za 2600zl, mialem oferte za 2500, ale to bylo body z przebiegiem ponad 100tysiecy (3 juz migawka), wiec stwierdzilem, ze wole to z przebiegiem 25 tysiecy cena mnie satysfakcjonuje. jutro bede mial aparat, z braku kasy na razie kupuje zwyklego kingstona 1024mb pomaranczowego, blagam zeby tylko byl sprawny! wyjezdzam na dwa tygodnie i nie chce raczej stracic tych zdjec :/ ef-s 18-55 moze spowodowac uszkodzenie lustra w analogach z tego co czytalem, chociaz ktos opisywal, ze u niego pod 30/33 dziala (proponuje poszukac na googlach - reki uciac sobie nie dam)

[ Dodano: 07-11-2004 ]
    teraz jeszcze do pelni szczescia brakuje mi bg-ed3, moze 420ex, jakiegos ladnego plecaka i 50mm 1.8 moze sie uda w ciagu roku skompletowac taki zestaw.. nie byloby zle.. poki co jednak trzeba zbierac pieniadze na co innego w koncu do lata juz tak wiele czasu nie zostalo a dookola europy wyprawa tania nie bedzie
    Martin Gorczakowski

Coś już napisał
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

co do plecaka z calego serca moge ci polecic LowePro Mini Trekker AW. kupilem sobie taki chyba 2 tygodnie temu i bylem bardzo zadowolony, ostatnie 2 dni spedzilem na plenerze w zakopanem i jestem pod jeszcze wiekszym wrazeniem. statyw do plecaka i na krupowki nocabez problemu. prowiant do calkiem sporej kieszeni na "duperele" i w tatry. plecacek lezy super i prawie go nie czulem na plecach.

mialem sobie kupic ogoloconego 10d za 600$ ale chyba nicz tego nie wyjdzie. wypatrzylem takie cóś w internetowym sklepie w USA, qmpel sobie zamowil jako pierwszy(bo nie chcial poczekac 2 dni na moja decyzje) i poki co sprzetu nie ma...co do kasy chyba mu jej nie sciagneli. a poki co pewnie pozostane przy analogu a kase zainwestuje pewnie w jakis szklo.

Strona 23 z 150 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów