pamiętaj w wielu sklepach towar należy do "macanta"![]()
[ Dodano: 28-09-2004 ]
No cóż - teraz do Gripa "trza" dokupić lampę i tyle.AAAAAA to moze ja dlatego w pelni gripa nie doceniam, bo lampy zewnetrznej nie mam! No to by wiele tlumaczylo...![]()
![]()
pamiętaj w wielu sklepach towar należy do "macanta"![]()
No cóż - teraz do Gripa "trza" dokupić lampę i tyle.AAAAAA to moze ja dlatego w pelni gripa nie doceniam, bo lampy zewnetrznej nie mam! No to by wiele tlumaczylo...![]()
![]()
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
Zamieszczone przez filip71
otoz to - dobry argument!
No i z takim sprzetem to bez L-ki wstyd wychodzic![]()
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
zalatuje mi tu onanizmem sprzetowym ..
Balta
--------------
5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII
no cóż, ja dokupiłem Gripa do lampy a jak widze ty robisz to odwrotnie co też szanujęHmmm. Ja mam gripa![]()
![]()
wiem, że nie chodzi o zakup lamy - ale tak klimatu nie mogłem się powstrzymać![]()
sorry "chodziło o "lampę" a nie lamę![]()
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
Ja mialem po prostu dobra oferte, gdzie grip byl bez mala za darmo.Zamieszczone przez filip71
Ale wolal bym miec lampe bez gripa, niz gripa bez lampy
Choc co prawda z lampy sporadycznie uzywam.
Ale dzieki za wyrazy szacunku. :wink:
Hmm, a to mnie zaciekawiło - mógłbyś napisać dokładniej w jakich warunkach grip Ci przeszkadza (i dlaczego)?Zamieszczone przez eternus
Kiedy przeciskam sie przez tlum - wtedy im mniejszy sprzet tym lepiej, badz gdy cale popoludnie musze go miec na szyji, bo robie fotorelacje - wtedy tez im lzejszy tym lepszy.Zamieszczone przez muflon
Choc w takich okolicznosciach z gripem wyglara sie profesjonalniej -a to akurat wielki jego plus![]()
To raz, a poza tym na koncercie masz raczej średnio-długi obiektyw (np. 28-135 albo któryś z 70-200) - przy nim body z gripem ma idealne proporcje - a te kilkaset gramów więcej...Zamieszczone przez eternus
![]()
Jak masz podpięte cięzkie szkło do 300D to i tak zestaw trzymasz za obiektyw, a nie za body. Generalnie zgadzam sie Eternus'em - 300D + Grip to pomysł lekko poroniony. Nie dość, że wyglada przehooyowo, to jeszcze jeszcze utrudnia noszenie zestawu na szyi , a w dodatku nie mieści się do spacerowego pokrowca na aparat. Jak sie w te wakacje przeszedłem kilka godzin w plenerze z gripem + 70-210 na szyi to mnie krew zalała. Wszystko pewnie zależy od tego jak kto nosi sprzęt - u mnie jest to cieżko na plecach i lekko na szyi. Dlatego też wybrałem 300D, a nie 10D i na razie jedyny cieżki klamot jaki planuję to Sigma 70-200 (chociaż 20D kusi :wink: ). Co do lampy, to robię pionowe ujęcia z lampą i nic mi z rąk nie wypada - może trzeba poćwiczyć siłę uchwytu na gumowej piłeczceTo raz, a poza tym na koncercie masz raczej średnio-długi obiektyw (np. 28-135 albo któryś z 70-200) - przy nim body z gripem ma idealne proporcje - a te kilkaset gramów więcej...![]()
![]()
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
Nie sposob mi sie z Toba nie zgodzic, ale jak to ma zastosowanie wtedy, gdy ma sie ten srednio-dlugi obiekyw, a nie tylko KITa, tak jak jaZamieszczone przez muflon
Ale to sie powinno nie dlugo zmienic - mam nadzieje.
Mowilem, ze jestem amatorem:wink: