Hmmm. Ja mam gripa - bo dostalem w sumie w zestawie promocyjnie i mam bardzo mieszane uczucia. Pewnie wyjde na amatora (ale co tam - co prawda to prawdaZamieszczone przez muflon
), ale 500 zlotych bym nie dal za niego, gdybym mial opcje kupienia samego body z KITem. Kupilem zestaw z gripem, bo namowiliscie mnie Wy na tej grupie (to nie jest zadne oskarzenie - tylko stwierdzenie faktu).
Otoz rzeczywiscie aparat lepiej lezy w rece to prawda - kiedy sa dobre warunki, to go chetnie uzywam. Ale juz na koncertach, czy w ogole przy fotoreportazu, to nie bardzo mi sie przydaje - a wrecz czasem przeszkadza. Zas jesli chodzi o robienie zdjec w pionie, to przyjemna sprawa, ale przekrecenie reki nie jest az tak bardzo uciazliwe.
Wiem, ze tym postem udowodnilem swoje nieobeznanie i brak umiejetnosci oceniania przydatnosci osprzetu, bo skoro co bardziej zaawansowani fotografowie cenie gripa to cos w tym musi byc. I to mowie bez zadnej ironii. Ale i tak chcialem napisac, jaka jest moja szczera opinia o tym.