Strona 41 z 150 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja zawsze chętnie odpowiem.
    A jak coś to kiedyś na stronach foto był krótki "howto wywoływać"
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

zassalem sobie cos w stylu "howto wywolywac" ale jak to czytac po ciemku hehehe
    Bede kombinowal - najwyzej rolka z probnymi ale jakze waznymi fotami pojdzie na marne
    Thx

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

e tam. Mi pierwsza rolka poszła jako tako - czyli nie najgorzej. Za toile radości było po otworzeniu koreksu...
    I okrzyk mojego brata: "To naprawdę działa!!!"

Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    kavoo , a coz to za zakup ?, czyzby Twoj podpis mial sie stac jutro jednolity ???
    mhm :-)

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Auwo
    Pszczola - bardzo chetnie przyjme podarek i obiecuje nie zmarnowac tak waznych klatek
    Podaj mi na PM swoj adres analogowy. Chwilowo jestem w rozjazdach. Negatywy moge wyslac we wtorek.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No dobra... schudlem o pare PLN, jeszcze teraz tylko czekam az przyjdzie zamowiony monopod (glowica juz czeka na odbior) i zasuwam na testy do ZOO :-)

-------------------
    EDIT:

OK, przykleilem na szybko (tak dla swietego spokoju ;-)) tablice ISO i pstryknalem nowa zabawka. Oczywiscie statywu nadal nie mam, wiec test jak zwykle troche partyzancko robiony... ale chyba kiksow tym spowodowanych uniknalem.

EF 100-400mm/4.5-5.6 - 100mm @ 4.5 (centralne 20% kadru)

EF 100-400mm/4.5-5.6 - 400mm @ 5.6 (centralne 20% kadru)
    Ostatnio edytowane przez kavoo ; 20-05-2005 o 17:19

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja sie na dwoch koncertach przekonalem ze do szkla z IS monopod mi zbedny - tylko przeszkadzal w przeciskaniu sie przez tlum

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ja sie na dwoch koncertach przekonalem ze do szkla z IS monopod mi zbedny - tylko przeszkadzal w przeciskaniu sie przez tlum
    Akurat tutaj nie mam na mysli koniecznosci uzywania monopodu ze wzgledu na mozliwosc poruszenia zdjecia, tylko wygode focenia w sytuacji, gdy jednak dosc ciezki zestaw (100-400 wazy ponad 1,5kg z pierscieniem mocujacym) mozna sobie oprzec.

A to, ze dzieki IS mozna bezstresowo focic to ja juz sie przekonalem Nawet lysego przy 400mm z reki da sie trafic: http://kavoo.psp.com.pl/photos/eos20d/moon.jpg

Co prawda musialem troche podostrzyc, ale nie da sie ukryc, ze mozna zrobic nieporuszone zdjecie :-) Czas mialem zablokowany AELem na 1/400, wiec dosc wyraznie ponizej minimum 1/ogniskowa x crop.

BTW - jako, ze jest to moje pierwsze szklo z IS, nie moge sie nacieszyc jego dzialaniem... jak dziecko Niesamowicie podoba mi sie, jak sie najpierw popatrzy normalnie przez wizjer przy ogniskowej 400mm i poobserwuje jak rece drza, a potem docisnie sie do polowy spust migawki - od razu widac w wizjerze jak sie obraz stabilizuje... zupelnie jakbym chlapnal sete dla uspokojenia garsci

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Akurat tutaj nie mam na mysli koniecznosci uzywania monopodu ze wzgledu na mozliwosc poruszenia zdjecia, tylko wygode focenia w sytuacji, gdy jednak dosc ciezki zestaw (100-400 wazy ponad 1,5kg z pierscieniem mocujacym) mozna sobie oprzec.
    A to akurat rzecz gustu... dla mnie body z gripem i tych gabarytow lufa jest prawie idealnie wywazone i cholernie wygodnie sie takim foci 8)
    (70-200 bardzo nieznacznie rozni sie waga)

BTW - jako, ze jest to moje pierwsze szklo z IS, nie moge sie nacieszyc jego dzialaniem...
    Ja wczesniej przez pare godzin mialem okazje 28-135 sie bawic oraz przez tydzien 75-300 IS ... wiec jako tako przywyklem do IS.
    Co nie zmienia faktu ze za kazdym razem jak sie stabilizacja wlaczy to w wyobrazni przemyka mi Abrams pedzacy gorami/dolinami z lufa niewzruszenie w jedno, to samo miejsce wycelowana 8)

Hint: stabilizacja jest najskuteczniejsza (z obserwacji) wlasnie przez te pierwsze pare sekund.

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jeszcze jedno slowo a propos Lubitela itd. - pierwsze wolanie w zyciu zakonczone sukcesem - ciesze sie jak cholera Fajna zabawa

Strona 41 z 150 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów