Strona 33 z 150 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogo65
    Z tego wszystkiego pomieszałem trochę...Z mojego poprzedniego postu mozna zrozumieć, że plastikowe mocowanie ma obiektyw 50mm/1.4 co jest oczywiście nieprawdą. Miałem na mysli 50mm/1.8 MkII.
    Czy tak jest na pewno? Mój jest cały plasticzany, ale bagnet ma metalowy!

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cytat Zamieszczone przez yogo65
    Z tego wszystkiego pomieszałem trochę...Z mojego poprzedniego postu mozna zrozumieć, że plastikowe mocowanie ma obiektyw 50mm/1.4 co jest oczywiście nieprawdą. Miałem na mysli 50mm/1.8 MkII.
    Czy tak jest na pewno? Mój jest cały plasticzany, ale bagnet ma metalowy!
    Bo pewnie masz 50/1.8 Mk I and nie Mk II jak pisał yogo65

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka

Bo pewnie masz 50/1.8 Mk I and nie Mk II jak pisał yogo65
    Tak, mam ten starszy model. Nie wiedziałem, że MKII jest cały z plastiku.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Nie wiedziałem, że MKII jest cały z plastiku.
    Tak niestety jest. Canon postanowił zdecydowanie odróżnić 50/1.8 Mk II od 50/1.4, gdyż przy 50/1.8 Mk I różnica ta była marginalna i nie przemawiała do konsumentów.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale jak rozumiem to nie ma wpływu na to, że np po dwóch latach będzie miał takie luzy jak rozklekotany rower mojej babci?
    Coś tam jest do pstrykania

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dolek
    Ale jak rozumiem to nie ma wpływu na to, że np po dwóch latach będzie miał takie luzy jak rozklekotany rower mojej babci?
    Przy jego cenie (mówimy o obiektywie) w razie "rozklekotania" można go po prostu wyrzucić. Babcia pewnie będzie jeździć dalej na klekoczącym rowerze, ale taki już urok rowerów, na których jeżdżą babcie.

[ Dodano: 11-02-2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez Spontan
    heh, stawiac marka na velbonie ....
    Moze to pod lampe 550?

A jesli rzeczywiscie pod aparat... yogo - zmien 16-35 na 17-40 a za roznice kup statyw a nie wyrob statywopodobny 8)
    Wracając jeszcze do statywów. Może to nie zmienia dla Was postaci rzeczy, ale mówiłem cały czas o Velbonie Sherpa 750, nie o plastikowych wersjach Velbona...
    Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wracając jeszcze do statywów. Może to nie zmienia dla Was postaci rzeczy, ale mówiłem cały czas o Velbonie Sherpa 750, nie o plastikowych wersjach Velbona...
    Jak masz kasę to zainteresuj się Manfrotto 055NAT3 + głowicą do tego - niebo a ziemia w porównaniu z Velbon.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mori
    Jak masz kasę to zainteresuj się Manfrotto 055NAT3 + głowicą do tego - niebo a ziemia w porównaniu z Velbon.
    Ale trochę cięższe ;-) Może jemu właśnie zależy na "przenośności" całego zestawu? Nie wiem jak z tą sigmą 70-200, ale pozostałe obiektywy taki Sherpa powinien spokojnie utrzymać. Ja sobie może kiedyś kupię jakiś mniejszy model do wycieczek w góry, bo moje Manfrotto to jednak jest kawał klamota...

BTW. Yogo65, czemu zdecydowałeś się na Sigmę 70-200/2.8, a nie któregoś Canona? Sądząc po sprzęcie na brak gotówki nie narzekasz No chyba że robisz zdjęcia zawodowo - wiadomo, profi musi usprawiedliwiać wydatki ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Może jemu właśnie zależy na "przenośności" całego zestawu?
    Manfrotto ma szeroką ofertę.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mori
    Może jemu właśnie zależy na "przenośności" całego zestawu?
    Manfrotto ma szeroką ofertę.
    Eee tam, w katalogu Manfrotto 055 zalicza się m.in. do kategorii "Hiking & Outdoors" Dziękuję, postoję. Wystarczy mi, że po wejściu na górkę ~1500m z moim 190+460 jestem ledwo żywy...

Kiedyś (kiedy mi już zupełnie odbije :-D) sprawię sobie coś Gitzo z serii Mountaineer 0-1, ot co

Strona 33 z 150 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów