Statyw jak statyw, ale aparatu Ci zazdroszczę
![]()
Statyw jak statyw, ale aparatu Ci zazdroszczę
![]()
pozdrawiam
w sumie to ja też mu zazdroszcze aparatu ... hieh.. ale statyw... to ekhm i tak 50mm f/1.8 MK II jakos nie pasuje do reszty, niedobrze niedobrze8)
Taaak? A to dlaczego? Bo nie kosztuje 6000 PLN? Przecież to jest świetny obiektyw, zresztą dużo szybszy niż 50mm/1.4. Chyba, że znasz jakis inny lepszy?Zamieszczone przez Spontan
Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?
Tak jakoś to brzmi jakby każdy zazdroszcząc usiłował się jednak jakoś podbudować.
Ale co tam. Przyznam się że ja też zazdroszczę.
Na Manfrotto jest lepszy bokeh...W przeciwieństwie do Gotzo. Tam jest lepsza głębia. Prawie 3D.Zamieszczone przez Jurek Plieth
[ Dodano: 10-02-2005 ]
Na Manfrotto jest lepszy bokeh...W przeciwieństwie do Gitzo. Tam jest lepsza głębia. Prawie 3D.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Canon 1D Mark II, Canon 350D, 16-35mm f/2.8 L USM,24-70/2.8 L USM, 50mm/1.8 MkII, Sigma 70-200mm EX APO HSM f/2.8,Canon 70-200 L IS USM, Canon Speedlight 550 EX, 6 x Sandisk Ultra II 1 GB, Filtry Heliopan MRC UV, B&W CirPol MRC, Hitech ND, Tobacco, Tamrac 12 Pro i parę innych. I pewnie już czas popchnąć 350D i kupić pełną klatkę. Hmmm...5D?
Nie no, profanacja ;-) To prawie tak, jakbys Rado albo inna Doxe nosil na gumowym pasku z bazaruZamieszczone przez yogo65
Do takiej puszki to 50/1.0L powinno sie dokrecac ;-)
Lepsze to były chyba tylko Pentaxa. Ale bagnet jakiś, nie tego...Zamieszczone przez yogo65
Nie no, profanacja ;-) To prawie tak, jakbys Rado albo inna Doxe nosil na gumowym pasku z bazaruDo takiej puszki to 50/1.0L powinno sie dokrecac ;-)[/quote]
Tak, tylko po co? Po pierwsze 50mm/1.0 jest nie jest juz produkowane, po drugie dosyć trudno dostępne,a po trzecie przypomina mi się taka anegdota. Kolega kupił bagażnik dachowy do swojego samochodu i zaraz po tym wybierał się na weekend do Zakopanego. Pogoda raczej nie sprzyjała, kolega raczej mało "usportowiony" a gość sie uparł na zamontowanie rowerów na dachu. Zapytany " Po co?" odpowiedział: "Dla prestiżu" I tak mi to własnie wygląda w tym wypadku. Sorry, chyba nie miałeś okazji używać 50mm/1.4. Poza solidna budową, (to fakt) ja osobiście nie widzę powodu, dla którego miałbym płacić taką kasę za ten obiektyw. Jedynym jego minusem dla mnie jest plastikowe mocowanie. Profanacja? Być może. Mam to gdzieś. Stosując analogie do bazaru...To nie gumowy, tylko bardzo dobry pasek z naturalnej skóry, tylko że nie ma na jego wewnętrznej stronie wydzierganego w chińskich obozach pracy napisu DOXA.
My oh my... czyzbys byl kolejna osoba na forum, ktora nie zna znaczenia emotikonki --> :wink
:-)
Przepraszam, uniosłem się ;-)Zamieszczone przez kavoo
[ Dodano: 10-02-2005 ]
Z tego wszystkiego pomieszałem trochę...Z mojego poprzedniego postu mozna zrozumieć, że plastikowe mocowanie ma obiektyw 50mm/1.4 co jest oczywiście nieprawdą. Miałem na mysli 50mm/1.8 MkII.