-
Pełne uzależnienie
No to dotarł do mnie transport spóźnionych prezentów gwiazdkowych :-) Grip do 20D, databank, 2 karty pamięci, czytnik CF Cardbus (nareszcie porządny - tyle że niestety póki co nie obsługiwany w oficjalnym jądrze, tylko w serii -ac, grrr), ładowarka na 2xBP511... no ogólnie mówiąc kupa drobnostek ;-)
Kilka uwag co do gripa, w kontekście dyskusji, które się tu odbyły:
- Dla mnie jedyną zauważalną różnicą w (subiektywnie ocenianej) jakości wykonania jest to, że powierzchnia z tyłu nie jest pokryta tym... no wiecie, tym takim chropowatym 
- Jest minimalnie wyższy niż BG-ED3. Jednak w zestawie z body, ciągle 10D jest większe.
- Osławione problemy ze stykiem: pierwsza rzecz, którą zrobiłem po założeniu to próba "rozerwania" go z body :-) No i owszem - po naprawdę chamskim rozciągnięciu jest w stanie na moment zgubić kontakt ze światem. Ale sądząc po ilości siły jakiej musiałem do tego procederu użyć, to chyba raczej teoretyczny problem
Zobaczymy w praktyce z 70-200. Jakby co, to i tak znam hacka, który rozwiązuje problem 
- Problem z bateriami: hmm... nie używałem go jeszcze przez dłuższy czas, a to co testowałem, to było raczej "w stanie" ;-) tym niemniej mam niejasne przeczucie, że mogę mieć ten problem z nieprawidłowym wskazywaniem stanu baterii, opisywany na dpreview ;-( Ale to też czas pokaże. Na to niestety póki co chyba hacka nie ma 
- Pozytywnie zdziwiło mnie to, że magazynek na 6xAA jest dostarczony w zestawie - myślałem, że to jest accessory dokupowane oddzielnie. Nie, żebym planował używać, ale zawsze cieszy 
- No i ma błyszczące napisy z przodu - może żona coś wymyśli ;-) 
A co do databanku, to napiszę krótko: to jest dokładnie to o co chodzi.
Uprawnienia umieszczania postów