Cena, cena (ok 4 tys, sigma ok 2300 licze nowe, nie uzywane)... Sigme na dzien dobry by miec dobry (no... znosny ale jasny) szeroki kat... za pare lat bedzie mnie stac na 16-35 (sporo lepszy podobno od 17-40).Zamieszczone przez oskarkowy
Ba... ale znowu cena, cena (2.8L ok 4 tys, 4L ok 2300 , rowniez nowe)... GO i tak bedzie dobra przy f4, a w uzyskaniu znosnych czasow naswietlania pomoze mi odpowiednie ISO.Czyli zamiast jednego 17-40L bede mial prawie dwa szkla - Sigme 15-30 (na szerokim kacie az tak bardzo mi nie zalezy, tylko przydatne a nie niezbedny wg moich zainteresowan) i dobra ElunieW dalszej przyszlosci:Canon 70-200 4 LDoskonaly wybor, ale Czachy wydaje sie jednak lepszy.W tej chwili kolejnosc to: filtry UV i polar 67mm do Tamrona (COKIN, Marumi albo Heliopan - porownam ceny) , softbox do 420EX (akcesoria "jakosciowo-ochronne") , plecak Lowepro Mini Trekker, Statyw Manfrotto, wezyk spustowy (akcesoria "wygodniczo-ochronne"). Dopiero po tym BP i databank (akcesoria "wygodniczo-uzytkowe"). Ergo - BP bede kupywal najwczesniej za 3 mies (pieniazki...).Z teog najbardziej poprawi Ci humor BP. NIc Ci tak nie pomoze w robieniu zdjec jak ten wynalazek.