Strona 69 z 150 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karo82
    ja dzisiaj nabylem 85/1,8 :]
    To bardzo dobry zakup

A ja zapomniałem się pochwalić, że nabyłem drogą kupna zestaw światełek Multiblitz-a i teraz w końcu wiem co to jest wspominana przez kolegów "świetlistość"

ZBAZ
    Guest

Domyślnie

Nareszcie mam 5D zapożyczyłem się ale dokupiłem 24-70L .Pstrykam co popadnie i nawet na tamronie 28-105/2.8 fotki wydają się idealne,ale na L-ce to cudo !!!!
    Zbigniew A.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mala rozbudowa szklarni: doszedl 100-400, 24-105, 85 1.8 , czego efektem jest zestaw jak w podpisie.
    Tamron 28-75 2.8 jeszcze u mnie lezy ale za ok tydzien idzie w dobre rece - do siostry, wiec w razie potrzeby bede go mial dostepnego 8) .
    Sigma na szaro bo na pewno ja kupie tylko na razie nie mam od kogo .

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Sigma na szaro bo na pewno ja kupie tylko na razie nie mam od kogo .
    też się do niej przymierzam, tym bardziej że jest teraz w promocji za psie pieniądze.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    też się do niej przymierzam, tym bardziej że jest teraz w promocji za psie pieniądze.
    Jesteście pewni, że dobrze robicie? Przymierzałem się do szerokiej stałki i ta sigma była fajną oczywistością. Jak jednak zobaczyłem jak bardzo jest miękka, jak winietuje i jaką beczkę robi to mi się odechciało.
    Najlepsze zdjęcie jakie widziałem z tego obiektywu znalazłem chyba na tym forum (jakieś rodzinne z poziomu podłogi), ale niewiele ponadto..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Jesteście pewni, że dobrze robicie? Przymierzałem się do szerokiej stałki i ta sigma była fajną oczywistością. Jak jednak zobaczyłem jak bardzo jest miękka, jak winietuje i jaką beczkę robi to mi się odechciało.
    Najlepsze zdjęcie jakie widziałem z tego obiektywu znalazłem chyba na tym forum (jakieś rodzinne z poziomu podłogi), ale niewiele ponadto..
    a mowiac winieta i beczka mysisz o FF czy aps-c? bo chyba bedzie roznica... do FF bym nie kupil bo jest swietny 35/1.4 a do cropa nie ma co podpiac w okolicach (z cropem) 35mm... wiec chyba duzego wyboru ne ma jak ktos potrzebuje...

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

odpowiem tak: jak nie będzie pasić to oddam. szukam jasnego szerokiego kąta. jasnego tzn. <2.8. narazie do cyfry, potem się będę zastanawiał. a jak nie znajdę do canona to kupię do mamiyii. w końcu szeroki kąt to nie mus autofocus'a.
    gra i buczy bebop

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    A przymierzales sie z 5D czy 20D? Dla mnie ona ma byc do 20D, do fullframe sie nie przymierzam. I uzywana rzadko - gdy potrzeba cos szerokiego ale i jasnego zarazem a bez lampy - musze miec jakis backup do tych szkiel f4 .
    Widzialem z niej zdjecia by Slawek Jankowski i to mi wystarcza 8) np tu: http://www.alef.poznan.pl/index.php?...=Woodstock2004 .
    Nic innego < 28 mm < 2.8 nie ma rozsadnego.

Jak zmienie kiedystam body to Sigma pojdzie do siostry (tak jak teraz Tamron) a mi 35 1.4 przybedzie .

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

pewno juz widziales ale dla potwierdzenia :
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82496002

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A przymierzales sie z 5D czy 20D? Dla mnie ona ma byc do 20D, do fullframe sie nie przymierzam. I uzywana rzadko - gdy potrzeba cos szerokiego ale i jasnego zarazem a bez lampy - musze miec jakis backup do tych szkiel f4 .
    Widzialem z niej zdjecia by Slawek Jankowski i to mi wystarcza 8) np tu: http://www.alef.poznan.pl/index.php?...=Woodstock2004
    Ja mam w tej chwili jeden aparat. I do wypuszczenia 3D nie mam zamiaru go zmieniać. Niestety martwię się co będzie na rogach. Przyznaję, że ogniskowa i światło bardzo by mi odpowiadały. Cena, z tego co widzę też
    Tylko jest problem z jakością
    Jarek

Strona 69 z 150 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów