Strona 18 z 150 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

pamiętaj w wielu sklepach towar należy do "macanta"

[ Dodano: 28-09-2004 ]
    AAAAAA to moze ja dlatego w pelni gripa nie doceniam, bo lampy zewnetrznej nie mam! No to by wiele tlumaczylo...
    No cóż - teraz do Gripa "trza" dokupić lampę i tyle.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filip71
    No cóż - teraz do Gripa "trza" dokupić lampę i tyle.
    otoz to - dobry argument!
    No i z takim sprzetem to bez L-ki wstyd wychodzic
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Coś już napisał Awatar balta
    Miasto
    Dumne Opolskie

Domyślnie

zalatuje mi tu onanizmem sprzetowym ..
    Balta
    --------------
    5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

Hmmm. Ja mam gripa
    no cóż, ja dokupiłem Gripa do lampy a jak widze ty robisz to odwrotnie co też szanuję

wiem, że nie chodzi o zakup lamy - ale tak klimatu nie mogłem się powstrzymać

sorry "chodziło o "lampę" a nie lamę
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filip71
    Hmmm. Ja mam gripa
    no cóż, ja dokupiłem Gripa do lampy a jak widze ty robisz to odwrotnie co też szanuję
    Ja mialem po prostu dobra oferte, gdzie grip byl bez mala za darmo.
    Ale wolal bym miec lampe bez gripa, niz gripa bez lampy

Choc co prawda z lampy sporadycznie uzywam.

Ale dzieki za wyrazy szacunku. :wink:

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    Otoz rzeczywiscie aparat lepiej lezy w rece to prawda - kiedy sa dobre warunki, to go chetnie uzywam. Ale juz na koncertach, czy w ogole przy fotoreportazu, to nie bardzo mi sie przydaje - a wrecz czasem przeszkadza.
    Hmm, a to mnie zaciekawiło - mógłbyś napisać dokładniej w jakich warunkach grip Ci przeszkadza (i dlaczego)?

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hmm, a to mnie zaciekawiło - mógłbyś napisać dokładniej w jakich warunkach grip Ci przeszkadza (i dlaczego)?
    Kiedy przeciskam sie przez tlum - wtedy im mniejszy sprzet tym lepiej, badz gdy cale popoludnie musze go miec na szyji, bo robie fotorelacje - wtedy tez im lzejszy tym lepszy.

Choc w takich okolicznosciach z gripem wyglara sie profesjonalniej -a to akurat wielki jego plus

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    Kiedy przeciskam sie przez tlum - wtedy im mniejszy sprzet tym lepiej, badz gdy cale popoludnie musze go miec na szyji, bo robie fotorelacje - wtedy tez im lzejszy tym lepszy.
    Choc w takich okolicznosciach z gripem wyglara sie profesjonalniej -a to akurat wielki jego plus
    To raz, a poza tym na koncercie masz raczej średnio-długi obiektyw (np. 28-135 albo któryś z 70-200) - przy nim body z gripem ma idealne proporcje - a te kilkaset gramów więcej...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To raz, a poza tym na koncercie masz raczej średnio-długi obiektyw (np. 28-135 albo któryś z 70-200) - przy nim body z gripem ma idealne proporcje - a te kilkaset gramów więcej...
    Jak masz podpięte cięzkie szkło do 300D to i tak zestaw trzymasz za obiektyw, a nie za body. Generalnie zgadzam sie Eternus'em - 300D + Grip to pomysł lekko poroniony. Nie dość, że wyglada przehooyowo, to jeszcze jeszcze utrudnia noszenie zestawu na szyi , a w dodatku nie mieści się do spacerowego pokrowca na aparat. Jak sie w te wakacje przeszedłem kilka godzin w plenerze z gripem + 70-210 na szyi to mnie krew zalała. Wszystko pewnie zależy od tego jak kto nosi sprzęt - u mnie jest to cieżko na plecach i lekko na szyi. Dlatego też wybrałem 300D, a nie 10D i na razie jedyny cieżki klamot jaki planuję to Sigma 70-200 (chociaż 20D kusi :wink: ). Co do lampy, to robię pionowe ujęcia z lampą i nic mi z rąk nie wypada - może trzeba poćwiczyć siłę uchwytu na gumowej piłeczce

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Nie sposob mi sie z Toba nie zgodzic, ale jak to ma zastosowanie wtedy, gdy ma sie ten srednio-dlugi obiekyw, a nie tylko KITa, tak jak ja Ale to sie powinno nie dlugo zmienic - mam nadzieje.

Mowilem, ze jestem amatorem :wink:

Strona 18 z 150 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów