Strona 17 z 150 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Coś już napisał Awatar balta
    Miasto
    Dumne Opolskie

Domyślnie

warto bo co ? wiecej waży ? kadrowanie w pionie !? bo kwestia ładowania to jakos nie widze sensu kupowania czegosc za 500 zł skoro moze miec w kiesni drugi akumu ... rozwin prosze sens zakupu !?
    Balta
    --------------
    5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

..no to znaczy ze grip ci sie nie przyda ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

warto bo co ? wiecej waży ? kadrowanie w pionie !? bo kwestia ładowania to jakos nie widze sensu kupowania czegosc za 500 zł skoro moze miec w kiesni drugi akumu ... rozwin prosze sens zakupu !?
    Czacha dobrze mówi.

Załóż sobie i oceń - jak nie zrozumiesz to współczuję. :wink:
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mori
    I ja też się po raz kolejny dołączę do hymnów pochwalnych na temat gripa

elan7
    Guest

Domyślnie

Ja posiadam grip i jestem z niego w pelni zadowolony i wiem jedno nie zamienil bym go na dwie baterie a to dlaczego na gripie moge zrobic ponad 1000 zdjec bez martwienia sie ze musze wymienic baterie. A pozatym zdarzylo mi sie kilka razy kiedy musialem wymienic baterie w momencie kiedy jej najbardziej potrzebowalem, i co wtedy klapa ogolnie nie ma zdjecia. Wiem ze wazy wiecej ale cos za cos zawsze sa dwie strony medalu. A tak ogolnie to wybor nalezy do kazdego indywidualnie czy tak czy nie dla gripa. Ja go lubie i nie zaluje zakupu. Pozdrowienia.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja cenię go właśnie za wagę + to że body jest prawie wielkości serii 1 - dużo wygodniejsze w trzymaniu.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Cytat Zamieszczone przez Mori
    I ja też się po raz kolejny dołączę do hymnów pochwalnych na temat gripa
    Hmmm. Ja mam gripa - bo dostalem w sumie w zestawie promocyjnie i mam bardzo mieszane uczucia. Pewnie wyjde na amatora (ale co tam - co prawda to prawda ), ale 500 zlotych bym nie dal za niego, gdybym mial opcje kupienia samego body z KITem. Kupilem zestaw z gripem, bo namowiliscie mnie Wy na tej grupie (to nie jest zadne oskarzenie - tylko stwierdzenie faktu).

Otoz rzeczywiscie aparat lepiej lezy w rece to prawda - kiedy sa dobre warunki, to go chetnie uzywam. Ale juz na koncertach, czy w ogole przy fotoreportazu, to nie bardzo mi sie przydaje - a wrecz czasem przeszkadza. Zas jesli chodzi o robienie zdjec w pionie, to przyjemna sprawa, ale przekrecenie reki nie jest az tak bardzo uciazliwe.

Wiem, ze tym postem udowodnilem swoje nieobeznanie i brak umiejetnosci oceniania przydatnosci osprzetu, bo skoro co bardziej zaawansowani fotografowie cenie gripa to cos w tym musi byc. I to mowie bez zadnej ironii. Ale i tak chcialem napisac, jaka jest moja szczera opinia o tym.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

Dla dodania kropki nad "i" załóz lampę zewnętrzną np. 550EX i spróbuj dłuższą zrobić serię zdjęć w pionie bez Gripa.
    Ja po kilku takich zacząłem się martwić o zestaw i to czy jego nie upuszczę.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filip71
    Dla dodania kropki nad "i" załóz lampę zewnętrzną np. 550EX i spróbuj dłuższą zrobić serię zdjęć w pionie bez Gripa.
    Ja po kilku takich zacząłem się martwić o zestaw i to czy jego nie upuszczę.
    AAAAAA to moze ja dlatego w pelni gripa nie doceniam, bo lampy zewnetrznej nie mam! No to by wiele tlumaczylo...
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Coś już napisał Awatar balta
    Miasto
    Dumne Opolskie

Domyślnie

no własnie ! wiemy ze akumu canona sa dobre .. i stad ..czy wymiana baterii to az tyle czasu aby było za długo .... nie jestem anty .. tylko chce logicznie rozwazyc zakup ! wiecie moze to dlatgo ze nie mam go i nie macałem .. a musze to zrobic pozdr.
    Balta
    --------------
    5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII

Strona 17 z 150 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów