ta nasadka spot5 mnie cieszy. no i nasadki do odbitego/padajacego. dobrze ze manual do tego mam, jestem na etapie badania. do sredniaka - super sprawa, a mam wrazenie ze cyfrze tez sie przyda...
ta nasadka spot5 mnie cieszy. no i nasadki do odbitego/padajacego. dobrze ze manual do tego mam, jestem na etapie badania. do sredniaka - super sprawa, a mam wrazenie ze cyfrze tez sie przyda...
gra i buczy bebop
Czacha - ja nie psuje. mi działa.Zamieszczone przez Czacha
![]()
gra i buczy bebop
Od dzisiaj mam zestaw Canon 350D + Sigma 18-50 /2.8 DC EX. Przez jakiś czas popracuje jeszcze z 100-300 USM Canona. Miało być 20D+17-40, ale umknęło w cenową dal. Cieszę się z tego, co mam...
5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8
Gratuluję zakupu ;] Planuję w najbliższym czasie zakup takiego samego zestawu. Byłbym wdzięczny, gdybyś napisał jak sprawuje się ta puszka z Sigmą i jak jest z jakością uzyskiwanych zdjęc. Z góry wielkie dzięki !Zamieszczone przez dolomity
Pozdrawiam
Niestety nie będę zbyt dobrym medium. W najbliższym czasie zamierzam fotografować wnętrza kościołów. Ale ten najbliższy czas to pewnie kwestia dwóch tygodni.
Pierwsze wrażenia: obiektyw wyraźnie cięższy niż puszka. Ale to (oraz rozmiar puszki) niespecjalnie przeszkadza. Nastawiałem się wcześniej na 20D i już tęsknię za kółkiem. Do czterech przycisków w jego miejsce trochę będę się musiał przyzwyczaić.
W trudniejszych warunkach ostrzy sprawnie, ale obiektyw jest głośniejszy niż moje USM (ale to nie powinno dziwić...).
Komplet mieści się do torby po Fuji S602. Z powodu już posiadanego dłuższego szkła i jego potencjalnego następcy muszę jednak zmienić opakowanie.
Zdjęć tablic testowych póki co robić nie planuję. Często natomiast będę korzystać z ISO1600 i porównam je sobie z tym, co uzyskiwałem na pożyczonym 20D (z 17085IS).
Pozdrawiam
Cieszy mnie fakt, że -tak jak mówisz- waga obiektywu nie przeszkadza w foceniu. Byłbym wdzięczny, gdybyś zamieścił jakąś fotkę, albo dwie do wglądu jeżeli będziesz miał taką możliwość.
Pozdrawiam
OK. Jeśli zrobię zdjęcie, które będzie mogło posłużyć wglądaniu, umieszczę je. Na razie mam zdjęcia z niezbyt ciekawych wnętrz (niesakralnych). Żaluzje i jakaś główka...
w ramach kolejnych zakupów przykładnego canoniera kupiłem Sekora 180 do Mamiyii RB67.
gra i buczy bebop
Do zestawu dołożyłem jeszcze 50 f/1.8 II.
A ja pod choinką znalazłem lampę :-D