Nie no, profanacja ;-) To prawie tak, jakbys Rado albo inna Doxe nosil na gumowym pasku z bazaruDo takiej puszki to 50/1.0L powinno sie dokrecac ;-)[/quote]
Tak, tylko po co? Po pierwsze 50mm/1.0 jest nie jest juz produkowane, po drugie dosyć trudno dostępne,a po trzecie przypomina mi się taka anegdota. Kolega kupił bagażnik dachowy do swojego samochodu i zaraz po tym wybierał się na weekend do Zakopanego. Pogoda raczej nie sprzyjała, kolega raczej mało "usportowiony" a gość sie uparł na zamontowanie rowerów na dachu. Zapytany " Po co?" odpowiedział: "Dla prestiżu" I tak mi to własnie wygląda w tym wypadku. Sorry, chyba nie miałeś okazji używać 50mm/1.4. Poza solidna budową, (to fakt) ja osobiście nie widzę powodu, dla którego miałbym płacić taką kasę za ten obiektyw. Jedynym jego minusem dla mnie jest plastikowe mocowanie. Profanacja? Być może. Mam to gdzieś. Stosując analogie do bazaru...To nie gumowy, tylko bardzo dobry pasek z naturalnej skóry, tylko że nie ma na jego wewnętrznej stronie wydzierganego w chińskich obozach pracy napisu DOXA.