Pitt - swiete słowa - moja pomyłka (przed chwiklą dyskutowaliśmy z kolegomi w pracy i się zagalopowałem oczywiście BG 2 Mea culpa
Pitt - swiete słowa - moja pomyłka (przed chwiklą dyskutowaliśmy z kolegomi w pracy i się zagalopowałem oczywiście BG 2 Mea culpa
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Robson01 - oczywiście sprostowanie również dla Ciebie. Wszystko przez to że pół dnia znęcamy się na 350tką i jakoś tak mi się głupio napisało
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
Nie ma problemu - już podejrzewałem, że masz powiązania z Coperfildem :-)Zamieszczone przez Avadra_K
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
No nie aż taki zdolny nie jestem, chociaz zdażyło mi się kiedyś "rozkręcić" tele do tego stopnia że miałem dwie połowy - najgorsze że nie dało się już tego spowrotem poskładać :razz:
Ten zestaw jest kompletnie bez sensu jeśli interesują cię ludzie.
Raczej wygląda jakbyś chciał sfotografować wszystko co się da małym kosztem.
Zamiast 10D kup 350D, jest lepszy przy wysokich czułościach i nie kupuj dziadowskich ciemnych obiektywów, bo będziesz mógł robić foty tylko z lampą , albo w słoneczny dzień.
Kupuj obiektywy powoli , ale dobre.
NP: zamiast 50 1,8 kup 1,4 ma bardzo ładne rozmycie w tle. poza tym do portretu polecam 85 1,8.
Im bliżej podejdziesz tym mocniejszy jest efekt.
Do ludzi w naturalnym otoczeniu możesz kupić sigmę 30mm 1,4 jeśli nie planujesz FF.
Pozdrawiam i życzę udanych fotek
No to się pochwalę nowym nabytkiem:
1DmkIIN
70-200/2.8 LIS
EF 2xII
a za tydzień będzie coś do makro.
Wciąż czekam na kilka stałek, ale rynek milczy.
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
Czekalem trzy tygodnie ale teraz mam i ja 30-tke, ktora nie smierdzi po chinsku 8)
Pozdrawiam
... i nie mam czasu robić zdjęć
za 900 zl (nowy)
ma dzialac z 300D - zobaczymy, jak narazie nie jest tragicznie.
teraz 5D, poza tym to co w stopce, acha, złamała mi się głowica od statywu, czas na coś porządnego
no i lampka się zmieniła, ale to drobiazg - na 550 EX
Z ciekawości: jak 15-30 działa z 5d? Widać w ogóle jakieś ostre krawędzie? Czy winieta i dystorsje są jeszcze większe niż na analogu?Zamieszczone przez radekbo
Jarek