Zamieszczone przez muflon
![]()
Muflon! Ty Bufonie!do tablicy! nie uczyła pani odpowiadać pełnym zdaniem???
![]()
Muflon! Ty Bufonie!do tablicy! nie uczyła pani odpowiadać pełnym zdaniem???
Muflon, wiesz ... Mikołaj miał ściśle określoną kwotę do wydania
Zgadzam się z Twoją tezą, ale się nie martwie bo statyw aż tak mi nie ciąży a głowicę (np. 141RC) zawsze można sobie sprawićchoćby na imieniny które mam dziś (
i tylko raz w roku
).
A tak poważnie to kierowałem się wykorzystaniem tego zestawu a będzie to głównie makro ( w 85% odwócone mocowanie ) i ewentualnie plenerki ... faktem jest, że deczko się człowiek nakręci ale co do tego to już chyba Ty wiesz najlepiej![]()
muflon przyjacielu- jeśli chwilowo dla potrzeby tekstu mogę Cię tak nazwać - czy Ty naprawdę wierzysz w te, Twoje zresztą słowa?
a ja mam mocne postanowienie, że w to wejdę dopiero, jak zabawa w samoloty zacznie się naprawdę na poważnie.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Staram się ;-) Żona domaga się wymiany databanka, ale to się nie liczy (bo to nie ja chcęZamieszczone przez Il fuoco
)
zazdroszczę Szanownej Żony
pozatym jak ma się powiedzmy stałka 600 mm L do databankaMoże kup Jej tego databanka
ucieszy się. i pamiętaj: taka Żona która chce nowy databank to skarb
![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Dobra, proponuję zakład: żadnej długiej stałki w stopce w ciągu 2006. Symbolicznie o piwo, bo na spotkanie na zlocie marne szanse (ewentualnie sal może odebrać w imieniu forumowiczów ;-) )
Zdefiniuj "dlugiej" ;-)Zamieszczone przez muflon
Pozniej napiszesz, ze dluga to jest tak naprawde tylko 1200L...
300/2.8 (która tak naprawdę to mi się po cichu marzy ;-)) wzwyż.Zamieszczone przez snowboarder
To jest jedyne dlugie szklo z istniejacych, jakie rowniez ja bioreZamieszczone przez muflon
pod uwage. W kolejnosci kupilbym (o ile takie powstana):
- 500 f5.6L IS (bez wahania!)
- 200-500 f4-5.6L IS (pod warunkiem, ze jakosc dorownywalaby pozostalym)
- 300 f2.8L IS
W ciezsze nie wejde. Wtedy twoj styl fotografowania to - rozstawiasz statyw
i czekasz, a noz sie cos zdarzy... Jak wszyscy emeryci tutaj.