aptur - jesteśpewny, że te rysy są trwałe ?
aptur - jesteśpewny, że te rysy są trwałe ?
Zamieszczone przez Auwo
Po przetarciu zanikają ale wrażenie taniego plastiku pozostaje. Mniejsza o to . Aparat ma służyć do robienia zdjęć a nie długotrwałych oględzin.
Przy okazji witam wszystkich na forum i mam nadzieję, że będę mógł skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia. Już myślę o dodatkowych szkłachOj niedobrze... Na razie kit będzie musiał wystarczyć. Może za miesiąc 50mm 1,8.
Pozdrowienia
Sa na to dwa sposoby:Zamieszczone przez aptur
- nie dawac aparatu kotu do zabawy
- obcinac kotu pzanokcie (sa takie specjalne obcinaki w sklepach zoologicznych)
Oczywiscie zartuje![]()
To chyba bardziej ślady startych paznokci niż rysy na plastiku. Zobaczymy czy za jakiś czas obudowa się wyślizga czy pozostanie chropowata.Zamieszczone przez aptur
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
u mnie nowa eLka: 24-105/4. jednak nie 28-70 i nie 24-70. ten pierwszy miał problem z autofocusem i nie wrócił na czas z serwisu (szkoda) ten drugi był mydlany i ostrzył krokowo (cyk cyk cyk). trzeci czyli 24-105 zaspokoił moją potrzebę ogniskowych i jakościowych. testów nie robię, rano idę na plener focić:-)
gra i buczy bebop
pstryki będą, bo idę na pole na Jelonkach, ale jest trochę drzew na nim, może ładnie wschód będzie wyglądał? jak będzie padać to odpuszczam :-) pierwsze wrażenia bardzo dobre. no ale to zależy czego się*od obiektywu oczekuje. od golenia się zdjęciem mam 135L/2 :-)
gra i buczy bebop
A mi wystarczylaby jakosc tego szkla na f4 na poziomie 70-200 4L @ f4 oraz 17-40 4L @ f4.
... i znowu Vitez. od tego szkła podobnie jak od innych zoomów nie należy oczekiwać ostrości stałki. i o tym było. szkło jest spokojnie porównywalne z tymi szkłami. następna sprawa to używanie IS'a. jeżeli focimy na czasach, w których IS nam mocno pomaga (np. 1/30 przy ogniskowej 105x1_6) to fotki są nieporuszone, ale nie jest to żyleta. czekam na jakąś pogodę i możliwość zrobienia zdjęć w normalnych w miarę warunkach czyli czasy 1/100 - 1/200 sek. a jakieś pstryki z pleneru w ramach testowego działania wrzucę dzisiaj. właśnie przeglądam.Zamieszczone przez Vitez
gra i buczy bebop