To wtedy kupię na Ebayu jakąś zajechaną analogową jedynkę ;-)
To wtedy kupię na Ebayu jakąś zajechaną analogową jedynkę ;-)
Popytalem 'moich' Anglikow z UK i zeznali, ze Ci ktorzy sie zalapali na CPS - maja jednocyfrowe body...Zamieszczone przez muflon
![]()
Zajechane jedynki analogowe teraz tanio nawet maja... Jak by tak rabaty dawali to sie nawet oplaci wziac ze dwie dla seriala...
...
heheheheZamieszczone przez KuchateK
A tak swoja droga ciekawostka - w galerii na stronie CPS jest MASA zdjec robionych nie tylko 10D i 20D, ale nawet... trabantem :-)
No to jak to jest w koncu z tymi ich wymaganiami? ;-)
Tak jak wyzej - zajezdzone profi kupione dla seriala by wejsc do CPS, a zdjecia pokazuja juz ze swoich roboczych bodyZamieszczone przez kavoo
![]()
mój zestawik narazie nieduży ale się rozrasta:
aktualnie 20D zgripowany + EF50/1.4 + 17-40/4 + sigma 105mm macro + lapka 550.
sporadycznie używam jeszcze 70-300 USM III, poprzedni aparat czyli 300D (z kitem) przejęła żona, od której czasem zabieram go jako backup :-) - sam aparat z gripem, bo do tego kita to mam awersję.
w szufladzie leży zenitar do canona (2.8/16mm), czasem go wyjmuję i dziwne foty robię :-)
z nowych rzeczy nadejdzie albo 200mm/2.8L albo 135/2L i mam nadzieję,*że będzie to dzisiaj, bo koło południa jadę do sklepu :-) pomacać z zamiarem kupna. no i statywy. potem przyjdzie czas na mały zoom w okolicach 24-70(80) ze stałym światłem 2.8. czyli tamron/sigma/canon (to ostatnie przy mocnym przypływie gotówki).
chwilowo sprzęt mieści się do Nova 4AW, ale chyba dojrzewam do CompuTekker /Plus. tym bardziej, że dużo korzystam z laptopa (Apple Powerbook 12"). Zdjęcia póki co ImageTank, ale Epson P2000 już na horyzoncie się majaczy - po wakacjach coś chyba się tutaj zmieni :-)
gra i buczy bebop
Łapka 550? A co to takiego?Zamieszczone przez bebop
![]()
Szczerze polecam 650 Stealth Reporter - ma tez kieszen na laptopa 8) . A Epsona 2000 rowniez jak najbardziej polecamchwilowo sprzęt mieści się do Nova 4AW, ale chyba dojrzewam do CompuTekker /Plus. tym bardziej, że dużo korzystam z laptopa (Apple Powerbook 12"). Zdjęcia póki co ImageTank, ale Epson P2000 już na horyzoncie się majaczy - po wakacjach coś chyba się tutaj zmieni :-)![]()
jak weźmiesz do ręki lampę zewnętrzną 550EX to masz coś takiego jak "lapka" :-)Zamieszczone przez Vitez
plecak plecak. torbę już mam. za dużo rzeczy na jednym ramieniu bym nie chciał nosićZamieszczone przez Vitez
![]()
a z zakupami kicha. interfoto to totalna ściema. dzwonię, umawiam się, tuż przez umówionym spotkaniem dzwonię (bo adresu zapomniałem), a się*okazuje że nie ma obiektywów dla mnie!bardzo polecam. total profeska.
gra i buczy bebop
A ja się w końcu przesiadłem na 350D. Teraz w kolejce czekają szkła 'wstępne', czyli 17-40 i 70-200. Tylko się nie mogę zdecydować co ma być pierwsze. Trzeba będzie pomyśleć co na wakacjach będzie do focenia...