fiu fiu to 3 body.. to juz prawie Profi??![]()
fiu fiu to 3 body.. to juz prawie Profi??![]()
to mowisz ze w koncu zaczniesz fajne zdjecia robic?czekamy..
![]()
Nono, ładnie. Mam jakieś dziwne wrażenie, że podejrzanie upodabniasz swój zestaw do mojegoZamieszczone przez Vitez
Do tego też planuję podobne zakupy w bliższej (TC1.4) i dalszej (580EX) przyszłości. I wyleczyłem się chyba ostatecznie z zamiany 17-40 na 16-35 - on jest po prostu "good enough"
Z ciekawości dwa pytania:
- Czemu zdecydowałeś się wydać tyle $$$ na TC-80N3? Powszechna jest przecież opinia że to zabawka dla burżujów, a dla 99% ludzi wystarcza 3x tańszy RS
- Czy ściągasz to wszystko jakimś większym transportem z US? (tak jak ja raz na rok :-) )
A idz sie utop :P . "Fajne" to rzecz gustu (a ty masz zupelnie inny gust niz ja, co widac po twoich zdjeciach - jak zaczniesz jakies fajne robic to pogadamyZamieszczone przez Czacha
) i niezalezne od sprzetu (no prawie) ... a ze potrzebuje i mam kase to kupuje to co potrzebuje :P .
350D bedzie chwilowo, potem z kitem, 50 1.8 i 100-300 jedzie do siostry... no chyba ze naprawde na EOS3 sie skusze to bedzie jako trzecie body 8)
bez złośliwości...
do czego ci potrzebne te 3 body i te fajne eLe ??
tak z ciekawosci raczej pytam
Mam dwa koty, ktorys z nich sika mi na buty, podlacze sprzet do pradu na statywie, ustawie na TC intervalometer shooting i nareszcie sie dowiem ktore to bydle robiZamieszczone przez muflon
bo glupio tak karac obie kocice gdy tylko jedna winna.
Albo... w czasie zabaw lozkowych tez intervalometer...
Tak... to zabawka dla burzujow ale ja jakos caly czas czulem ze nie bylbym do konca zadowolony ze zwyklego RS i w niektorych sytuacjach bylby on dla mnie niewygodny (niektorzy mowia ze 10D to zabawka dla burzojow podczas gdy rownie ladne zdjecia 300D zrobi - prawda? 8) )
To co mam w podpisie juz do mnie doszlo - od Tommy_J i w zadowalajacej mnie cenie a z bezproblemowa gwarancja u niego, nie chcialoby mi sie babrac w zalatwianie sprzetu z USA a potem drzec przy odsylaniu tam na gwarancje.- Czy ściągasz to wszystko jakimś większym transportem z US? (tak jak ja raz na rok :-) )
Burżuj!
A ja się chwilowo wyleczyłem z zakupów fotograficznych...
Nie ma sensu, bo jakoś nie mam ochoty biegać z aparetem teraz w ogóle. Dlatego też nie mam ze sobą nic. Nawet kompaktuI żyję. A poza tym jakby co, to muflon przyjedzie i pofoci
![]()
nooo Vitez gratuluje zakupów i zasobów piniężnychZamieszczone przez Vitez
i życzę Ci żeby sprzęt się szybko zamortyzował
![]()
pozdrawiam
Dziekuje, ale sprzet kupowalem bez planow amortyzacyjnych - ot tak, na wlasne potrzeby a nie by nim zarabiac (dlatego 20D a nie 1DMkIIZamieszczone przez Cychol
- kompa jeszcze zmienic chce).
Oczywiscie jesli zdarzy sie oferta to raczej nie odmowie
Muflon - musze przyznac ze rzeczywiscie wzoruje sie na tobie... a jak juz skompletuje (kwestia paru dni) to moge po prostu skopiowac podpis? 8)
Podoba mi sie ta rymowanka "kupa sprzetu i zero talentu" - pasuje i do mnie
Edit:
Dodam jeszcze ze zrobilem ok 12 pierwszych fotek 20D z czego kilka fotek to 20D+70-200 2.8 na 200mm i przyslonie 2.8 a sfocilem na tych ustawieniach... linijke![]()
efekt - AF trafil W PUNKT i jestem z tego powodu bardzo zadowolony - kolejny raz wygralem na loterii dobre body bez FF/BF :P i kolejny raz moge twierdzic ze to marginalne przypadki.
(gdyby wyciagnac z serwisu Canona informacje "ilosc napraw AF w 10D/20D" i zestawic je z iloscia sprzedanych tych body to nareszcie mialbym dowod).
Eee, już lepiej w 20D włozyć jakąś kartę 4GB, ustawić na medium/fine (bufor) i ogień ciągłyZamieszczone przez Vitez
Albo kupić kompakta :-D
Nie dziwię się, przy takiej reklamie jaką mu robiszZamieszczone przez Vitez
Nie pytam o dokładne ceny (tajemnica handlowa :-D), ale napisz chociaż ile procentowo drożej od przeciętnej Amazonowej?
Ha, wiedziałem! Od dawna coś węszyłem :-DZamieszczone przez Vitez
Nawet nie próbujZamieszczone przez Vitez
Wiesz ile trzeba sie nakombinować żeby to wszystko upchnąć? All rights reserved
![]()
Ja nigdy nie ukrywałem, że w siedmiostopniowej klasyfikacji fotografów spełniam praktycznie wszystkie kryteria Measurbatora (młody, zawodowo w IT, lubiący zabawki, pogaduszki o sprzęcie itp). Tym bardziej cieszę się, gdy z rzadka ktoś zauważy w moich fotkach jakiś sens...Podoba mi sie ta rymowanka "kupa sprzetu i zero talentu" - pasuje i do mnie