Strona 19 z 150 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1497

Wątek: Mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Jak masz podpięte cięzkie szkło do 300D to i tak zestaw trzymasz za obiektyw, a nie za body. Generalnie zgadzam sie Eternus'em - 300D + Grip to pomysł lekko poroniony. Nie dość, że wyglada przehooyowo, to jeszcze jeszcze utrudnia noszenie zestawu na szyi , a w dodatku nie mieści się do spacerowego pokrowca na aparat.
    Może i macie rację. Ja nie bawiłem się zbyt dużo 300D, a gripa do niego to w ogóle nie miałem w ręku. Powiedzmy, że wszystkie moje uwagi odnoszą się tylko do 10D

Jak sie w te wakacje przeszedłem kilka godzin w plenerze z gripem + 70-210 na szyi to mnie krew zalała. Wszystko pewnie zależy od tego jak kto nosi sprzęt - u mnie jest to cieżko na plecach i lekko na szyi.
    A ja parę tygodni temu wspięłem się na 1800m.n.p.m. mając uwieszoną u szyi TLZ AW z obydwoma zoomami i body z gripem, a na plecach ciężki plecak, z doczepionym statywem Ale to było raczej w ramach testowania własnej wytrzymałości niż normalnej eksploatacji... ledwo się do domu doczłapałem...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale to było raczej w ramach testowania własnej wytrzymałości niż normalnej eksploatacji...
    Aaaa! No jeśli tak, to mogę Koledze dodatkowo pożyczyć moje metalowe Revue ML + komplet stałek na M42 (nie tam jakaś plajsticzana lipa EF, solidny metal-szkło by Carl-Zeiss). Razem coś tak ze 3-4 kg dodatkowo. Będzie sobie mógł Kolega na szczycie slajda kolorowego wykonać :wink: . A jak sie uda wrócić z tym całym majdanem do domu, to będzie co potem wnukom opowiadać.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mi grip Muflona zupelnie nie przypadl do gustu. Moze mam za mala reke? Duzo lepiej mi sie pracowalo z moim 300D niz z 10D z gripem (jesli chodzi o ergonomie) -> ciężar, kształt. Fakt, ze to było bez lampy...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie dość, że wyglada przehooyowo
    Chyba raczej zaczyna jakoś wyglądać.
    Nikon od 14/09/09
    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
    http://photography.moridin.pl
    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dopisze pare swoich slow do gripa... ale do 10D - kolejny hymn pochwalny.
    Na wystawach robie po 4-5 godzin zdjecia, BARDZO czesto w pionie. Bez gripa - nadgarstek mialbym do wymiany po roku takiego focenia - po prostu to niewygodna pozycja dla nadgarstka i ogolnie reki. Ale z gripem - kadrowanie pionowe to sama przyjemnosc. Teraz mam go przykreconego na stale, do wagi sie przyzwyczailem i caly czas sobie chwale ze jest bardzo wygodny. Czy warty pieniedzy? Dla mnie tak - zdrowie mojej prawej reki nie da sie zmierzyc materialnie 8)

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Jak masz podpięte cięzkie szkło do 300D to i tak zestaw trzymasz za obiektyw, a nie za body. Generalnie zgadzam sie Eternus'em - 300D + Grip to pomysł lekko poroniony. Arkan
    Czyli jednym słowem należysz do tych, do których grip jako produkt nie jest skierowany. Praktycznie większość ludzi która kupiła gripy do 300D/10D, zrobiła to dla poprawienia balansu wagi i ogólnie dociążenia aparatu. Nie rozumiem natomiast jaki jest niby problem z noszeniem 300D z gripem na szyi?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Aaaa! No jeśli tak, to mogę Koledze dodatkowo pożyczyć moje metalowe Revue ML + komplet stałek na M42 (nie tam jakaś plajsticzana lipa EF, solidny metal-szkło by Carl-Zeiss). Razem coś tak ze 3-4 kg dodatkowo. Będzie sobie mógł Kolega na szczycie slajda kolorowego wykonać :wink: . A jak sie uda wrócić z tym całym majdanem do domu, to będzie co potem wnukom opowiadać.
    Dziękuję postoję Póki co mam dośc sportów ekstremalnych

[ Dodano: 29-09-2004, 08:16 ]
    Cytat Zamieszczone przez sal
    Nie rozumiem natomiast jaki jest niby problem z noszeniem 300D z gripem na szyi?
    Hmm.. to akurat jestem w stanie zrozumieć - dla kogoś o rozmiarach mniejszych od przeciętnego misia (wątek o wzroście i wadze jest gdzie indziej ) body (zwłaszcza 10D) z gripem uwieszone na szyi to jest troche niewygodne... Ja w górach lubię sobie ułozyć sprzęd (TLZ AW) tak, że "w spoczynku" aparat ląduje razem z obiektywem w torbie na klacie, a pasek wisi luzem.
    Powieś sobie na szyi ciężarek 3kg, to zobaczysz o co chodzi

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Biegałem ostatnio z 300D na szyi po Łazienkach, do tego cięzki plecak na plecach i torba fotograficzna na boku i jakoś nie narzekałem Inna sprawa, że ja raczej z tych większych niż mniejszych. No ale jak już ktoś kupuje gripa i jest tego świadom, to raczej nie odkręca go niezależnie od celu wycieczek
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    Biegałem ostatnio z 300D na szyi po Łazienkach, do tego cięzki plecak na plecach i torba fotograficzna na boku i jakoś nie narzekałem
    Hmm.. 300D z kitem to jest chyba raczej w okolicach kilograma
    10D+BigEd+70-200 na szyi to nawet sporego misia potrafi przygiąć do ziemi

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

marudzicie z ta waga ;-) niosac aparat a szyi z ciezkim obiektywem (80-200/2.8) nigdy nie dynda on sobie swobodnie tylko go podtrzymuje jedna reka.. co wiecej, czesciej wisi on na ramieniu niz na szyi..

to czy grip jest dobra rzecza czy nie, to chyba jest kwestią indywidualna.. jeden lubi duzy i ciezki sprzet, inni chcialby zeby 300d krecil filmy i miescil sie w kieszeni...

ja od lat stosuje aparaty z gripem.. i nie mam zamiaru z tego rezygnowac

Strona 19 z 150 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów