Zobacz wyniki ankiety: Jakiego systemu używasz?

Głosujących
170. Nie możesz głosować w tej sondzie
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 86

Wątek: Windows, MacOS, Linux... inne?... Czego używacie?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Tak to jest jak redaktorka z dzialu porad kulinarnych zabierze sie za porownaia systemow operacyjnych nie maja o tym nawet odrobny pojecia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Tak to jest jak redaktorka z dzialu porad kulinarnych zabierze sie za porownaia systemow operacyjnych nie maja o tym nawet odrobny pojecia
    Pewnikiem jest jak piszesz . A to że obecnie wszystko się do siebie upodabnia i różnice się co raz bardziej zacierają to druga rzecz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    Powinna byc zakladka "Vista"... bo to system przy ktorym wiele osob pozegna sie z Ms. Zawodowo jade na Os 9 i Os X podpierajac sie (to tak, zeby uspokoic bezkrytycznych entuzjastow Os X) XP. Os X nie przerobiony dla Intela jest troche stabilniejszy od dobrze dogladanego XP. A praca z CS2 pod Xem to porazka.
    z CS2 to się nie dziwię, bo jest odpalany przez rosettę na macintelach. CS3 @ intel mac - to dla mnie klasa. Bawiłem się oboma konfiguracjami w iSpocie - i wybór pada na ..... nowego iMaca - ma być pokazany na dniach...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnikiem jest jak piszesz . A to że obecnie wszystko się do siebie upodabnia i różnice się co raz bardziej zacierają to druga rzecz.
    http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=505 <- oryginalny link

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=509 <- a tutaj już TA MIŁA PANI ma odpowiedni komentarz do swojej pomyłki - polecam lekturę!
    Ostatnio edytowane przez Calliactis ; 14-06-2007 o 14:01 Powód: Automerged Doublepost
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    Bzdura. Jak wchodził XP to były dokładnie te same problemy, co teraz z Vistą. Trzeba tylko poczekać na service packa i będzie cacy.

A jakie są teraz kłopoty z Vistą (tak z ciekawości) bo sam osobiści nie mam...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Na przykład to, że nie mogę pod Vistą uruchomić mojego pendrive'a (szyfrowany Kingstone Elite)...
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 14-06-2007 o 15:30

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis Zobacz posta
    (...)

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=505 <- oryginalny link

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=509 <- a tutaj już TA MIŁA PANI ma odpowiedni komentarz do swojej pomyłki - polecam lekturę!
    Wiesz temu można też zarzucić że to czyjaś osobista opinia. Także nie ma co licytować się na cytaty. Mnie bardziej chodzi o takie życiowe obserwacje, że większość rzeczy obecnie się do siebie coraz bardziej upodabnia. Co zresztą wcale mnie nie cieszy. To że Windę nawet najlepiej opakowaną od Mac Os-a dzieli przepaść to jasne. W końcu to zupełnie inna architektura. A że z czasem się to wszystko będzie coraz bardziej unifikować to też inna kwestia i tego się nie powstrzyma.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-06-2007 o 13:15
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A jakie są teraz kłopoty z Vistą (tak z ciekawości) bo sam osobiści nie mam...
    Kwestię sterowników pomijam. Większość producentów wydało już sterowniki pod viste.

Ale idziemy dalej. Niektóre karty dźwiękowe, bardzo dobrze grające pod XP, na Viscie grają beznadziejnie. Trzaski, zgrzyty, itd.
    Vista ma problemy z obsłużeniem głośników 5.1, tzn. 2 z 4 satelitek nie działa. XP po prostu dublował dublował kanały, przez co było stereo - Vista nawet tego nie potrafi.

Część modemów gprs/edge/umts nie działa poprawnie. Trzeba wymuszać połączenie z pod poziomu administratora. Umts/Hsdpa/Hsupa działają przeważnie poprawnie.

No i ma chore wymagania. Według mnie, nie powinno być tak, że 3/4 konfiguracji (Ram, procesor, itd.) jest zużywana na system operacyjny. No chyba, że ktoś ma sprzęt z kosmosu.
    Ślubna
    No i niestety N.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Miałem już raz do czynienia z vistą, kolega przywiózł laptoka z ameryki i tam był zainstalowany.
    Irytujące w nim jest to, że każde kliknięcie trzeba potwierdzać innym kliknięciem. Każdy uruchamiany program poprzedzony jest zapytaniem czy aby na pewno i czy nic się Ci w głowę nie stało. Nawet te niby systemowe kawałki w panelu sterowania wymagają tych potwierdzeń.
    Nie da się tak pracować.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Irytujące w nim jest to, że każde kliknięcie trzeba potwierdzać innym kliknięciem. Każdy uruchamiany program poprzedzony jest zapytaniem czy aby na pewno i czy nic się Ci w głowę nie stało. Nawet te niby systemowe kawałki w panelu sterowania wymagają tych potwierdzeń.
    Nie da się tak pracować.
    Slynne Cancel or Allow . Ja myslalem, ze OS X robi z usera glupka, ale to co robi Vista Vio to juz jest przegiecie

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Miałem już raz do czynienia z vistą, kolega przywiózł laptoka z ameryki i tam był zainstalowany.
    Nie da się tak pracować.
    Ale to da się przecież wyłączyć..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów