Windows
MacOS
Linux
inny
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
z CS2 to się nie dziwię, bo jest odpalany przez rosettę na macintelach. CS3 @ intel mac - to dla mnie klasa. Bawiłem się oboma konfiguracjami w iSpocie - i wybór pada na ..... nowego iMaca - ma być pokazany na dniach...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=505 <- oryginalny link
http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=509 <- a tutaj już TA MIŁA PANI ma odpowiedni komentarz do swojej pomyłki - polecam lekturę!![]()
Ostatnio edytowane przez Calliactis ; 14-06-2007 o 14:01 Powód: Automerged Doublepost
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
Pawel Woo
http://www.pawelwoo.com
Na przykład to, że nie mogę pod Vistą uruchomić mojego pendrive'a (szyfrowany Kingstone Elite)...
Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 14-06-2007 o 15:30
Wiesz temu można też zarzucić że to czyjaś osobista opinia. Także nie ma co licytować się na cytaty. Mnie bardziej chodzi o takie życiowe obserwacje, że większość rzeczy obecnie się do siebie coraz bardziej upodabnia. Co zresztą wcale mnie nie cieszy. To że Windę nawet najlepiej opakowaną od Mac Os-a dzieli przepaść to jasne. W końcu to zupełnie inna architektura. A że z czasem się to wszystko będzie coraz bardziej unifikować to też inna kwestia i tego się nie powstrzyma.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-06-2007 o 13:15
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kwestię sterowników pomijam. Większość producentów wydało już sterowniki pod viste.A jakie są teraz kłopoty z Vistą (tak z ciekawości) bo sam osobiści nie mam...
Ale idziemy dalej. Niektóre karty dźwiękowe, bardzo dobrze grające pod XP, na Viscie grają beznadziejnie. Trzaski, zgrzyty, itd.
Vista ma problemy z obsłużeniem głośników 5.1, tzn. 2 z 4 satelitek nie działa. XP po prostu dublował dublował kanały, przez co było stereo - Vista nawet tego nie potrafi.
Część modemów gprs/edge/umts nie działa poprawnie. Trzeba wymuszać połączenie z pod poziomu administratora. Umts/Hsdpa/Hsupa działają przeważnie poprawnie.
No i ma chore wymagania. Według mnie, nie powinno być tak, że 3/4 konfiguracji (Ram, procesor, itd.) jest zużywana na system operacyjny. No chyba, że ktoś ma sprzęt z kosmosu.![]()
Ślubna
No i niestety N.
Miałem już raz do czynienia z vistą, kolega przywiózł laptoka z ameryki i tam był zainstalowany.
Irytujące w nim jest to, że każde kliknięcie trzeba potwierdzać innym kliknięciem. Każdy uruchamiany program poprzedzony jest zapytaniem czy aby na pewno i czy nic się Ci w głowę nie stało. Nawet te niby systemowe kawałki w panelu sterowania wymagają tych potwierdzeń.
Nie da się tak pracować.
Slynne Cancel or Allow. Ja myslalem, ze OS X robi z usera glupka, ale to co robi Vista Vio to juz jest przegiecie
![]()