W wizjerze widać tak wiele rzeczy, że bieżacy wskaźnik poziomu naładowania może poprostu przeszkadzać albo być nie do ogarnięcia wzrokiem. Ale ostrzeżenie przed bliskim rozładowaniem to moim zdanie super pomysł!
W wizjerze widać tak wiele rzeczy, że bieżacy wskaźnik poziomu naładowania może poprostu przeszkadzać albo być nie do ogarnięcia wzrokiem. Ale ostrzeżenie przed bliskim rozładowaniem to moim zdanie super pomysł!
Jeszcze mogłaby się wyświetlać firma obiektywu, który akurat jest podpięty
Jakaś wersja telegazety jeszcze mogłaby być![]()
Ostatnio edytowane przez mattnick ; 09-06-2007 o 01:02
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
i najnowsze wyniki meczy piłkarskich ( to w sumie telegazeta wystarczy)![]()
Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw![]()
:cool:
Fotki Digart
FOTOblog
Wszystko ładnie i pięknie . Tylko gdzie się zmieści matówka![]()
po co ci matowka jak masz wartosc ogniskowej,potwierdzenie ostrosci,telegazete i tvn turbo??
bo matówka byc musi... gdzie sie bedą syfy odkładały?
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
ale sobie jaja robicie
mnie tez by sie przydaly dokladne dane dot. ogniskowej. Bo na obiektywie mam tylko niektore oznaczone podzialki, zbyt niedokładnie. I jak zastanawiam sie teraz jaki kolejny obiektyw kupic to trudno mi dokladnie ustalic te ogniskowa/kąt widzenia nowego ew. obiektywu. No i dodatkowo nie zawsze ogniskowa jest rowna podzialce ktora sie ustawi... ale to juz inna bajka.
jaki temat takie odpowiedzi
Jak sobie to wyobrażasz - aparat ci pokaże jaka jest ustawiona ogniskowa i co z tym zrobisz - zapiszesz na kartce? A może chcesz żeby aparat zliczał za ciebie ile zdjec zrobiłeś przy danej ogniskowej ?
żeby określić ile zdjec zrobiłeś na danej ogniskowej to masz dane w exifie.
Ale nawet to nie pomoże to przy wyborze następnego obiektywu - jedynie kiedy to może pomóc (moim zdaniem) jeżeli masz super mega zooom z ogniskową 8-500 i chcesz kupić obiektywy stałoogniskowe. Inaczej jak sobie wyobrażasz określenie (np. mając obiektyw 18-55) czy będzie ci przydatna ogniskowa 85 i ile zdjęć na niej zrobisz?
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Zadziwia mnie to forum. Rambling^2![]()