Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: sprzedac, czy nie? o to jest pytanie!

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie sprzedac, czy nie? o to jest pytanie!

Czesc!
    mam nastepujacy dylemat..
    posiadam puszke 10D z gripem BG-E3 w stanie bardzo ladnym. od kiedy kupilem u tommy_j zrobilem moze z tysiac zdjec (w przeciagu 2 lat) - zawsze bylem przyzwyczajony do analoga, wiec nie pstrykalem "bo moze cos wyjdzie". niestety wlasciwie po 10D zaczalem robic w srednim formacie, kupilem dobra puszke analogowa maly obrazek, dobry skaner i... 10D sie kurzy.

czy jest sens zeby ta puszka lezala w szafie i stawala sie okazem kolekcjonerskim? do wszystkiego mam pudła, dekielki itd, pelen komplet. o sprzet dbalem.

oczywiscie przed sprzedaza musialbym sie przejsc na zytnia zeby wyczyscic matryce (robia to za darmo?) i sprawdzic dokladnie przebieg.

z drugiej strony.. czasem sie moze przydac, ot chocby zeby wystawic jakies szpargały na allegro nie zamierzam kupowac zadnej innej malpki cyfrowej. jedyna cyfra jaka by mnie interesowala to 5d, ale na to nie mam pieniedzy.

jak sadzicie - probowac to sprzedac, czy trzymac?

pozdr
    Martin Gorczakowski

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

10D za godziwe pieniądze nie sprzedasz. Ja bym trzymał, zawsze fajnie mieć puszeczkę, którą można wrzucić w plecak idąc na spacer, czy też w innej podobnej sytuacji.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jeżeli leży i będzie leżeć to lepiej sprzedać. Do Allegro zrobisz zdjęcia telefonem.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Moim zdaniem trzymać - dobrej kasy za niego nie weźmiesz, a w końcu to porządny korpus...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Powiem nieskromnie, że ja ostatnio sprzedałem mojego 10D za całkiem bardzo godziwe pieniądze... Za uzyskane fundusze przesiadłem się na nowiutkiego 400D i dokupiłem do niego trochę gratów. Nie żałuję ani trochę, choć jeszcze nie miałem okazji przekonać się, jak 400D sprawuje się w warunkach studyjnych.
    Wracając jednak do sprzedaży 10tki - odpowiednie zdjęcia, dobry i przejrzysty opis + jakieś gratisy w zestawie = efekt murowany. Teraz jest chyba ostatni moment, żeby dobrze sprzedać tego typu sprzęt... w końcu jest już dwóch następców, do tego konkurencja nie śpi i Nikonowski odpowiednik 10D można dorwać nowy za mniej niż 1800zł. Radzę nie zwlekać, tylko sprzedać i zamienić na coś z krótszym rodowodem ;-)

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

tylko chodzi o to, ze ja nie chce kupowac ani 400D, ani nic tego pokroju jedyna cyfra jaka ma sens dla mnie obecnie to 5D, a na to mnie na pewno nie stac.

mysle raczej nad kupnem bronici sq-ai z kompletem szkiel w to miejsce..
    pozdrawiam
    Martin Gorczakowski

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja swego czasu sprzedalem 10D (w rozliczeniu za Marka2) i... jeszcze tego samego dnia zrobilo mi sie go zal :-( Nie sprzedawaj, za taka ilosc $$$ jaka mozna teraz za niego dostac, to juz lepiej niech sie kurzy. A nuz sie przyda ;-)

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

no coz, chyba mnie przekonaliscie czasem moze sie przydac. nawet jakby trzeba bylo cos dorobic, to na start jest na jakies marne wesela

pozdr
    Martin Gorczakowski

Początki nałogu

Domyślnie

nie opłaca sie go sprzedawać, lepiej mieć w domu cyfrę na wypadek "urodzin" itp. imprez

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dokładnie.
    Taki aparat "na w razie czego".
    A kokosów i tak na nim nei zarobisz.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni