Witam
Szukam gdzie te programy przechowują pliki z utworzonymi akcjami, bo nijak nie mogę znaleźć, a nie chce mi sie na drugim kompie tworzyć od nowa akcji.
Czy ktoś z Was wie, w jakim katalogu one są i jakie mają rozszerzenie?
Dzięki
Witam
Szukam gdzie te programy przechowują pliki z utworzonymi akcjami, bo nijak nie mogę znaleźć, a nie chce mi sie na drugim kompie tworzyć od nowa akcji.
Czy ktoś z Was wie, w jakim katalogu one są i jakie mają rozszerzenie?
Dzięki
w katalogu Adobe, zresztą są opcje szukania w systemie plików po różnych rozszerzeniach, kolejna podpowiedź to z menu PSa dotyczącego akcji można sprawdzić jaka jest ścieżka dostępu (wczytując lub zapisując akcję)
nie wieżę że jest to takie trudne
Standardowo w Program Files->Adobe -> Adobe Photoshop CSx -> Presets -> Actions.
Jeśli dodawałeś Akcje "obce" i ich nie zapisałeś to są dalej tam skąd je wziąłeś.
PS. W Windows / OSx - jest wyszukiwarkaDziała i wszystko można znaleźć.
EDIT: Rozszerzenia mają ATN.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Jacek Deka, jak już to wieRZę ;-) a poza tym, gdybym nie przekopał podkatalogów PSa, to bym nie pytał
Janusz Body, w katalogu Presets jest faktycznie podkatalog Photoshop Actions (CS2) ale nie ma w nim moich akcji, tylko wszystkie standardoweZatem gdzie są moje ??
Janusz,
Moze troche dziwnie to zabrzmi ale - zapamietaj jak nazwales i potem uzyj windowsowej wyszukiwarki - znajdzie i sie dowiesz gdzie![]()
Ja je tylko utworzyłem, ale nigdzie dodatkowo nie zapisywałem, co nie zmienia faktu, że są w tabeli Actions i działają. Więc skoro po każdym uruchomieniu są, tzn, że się gdzieś zapisały, ale gdzie?
Janusz,
C:\Documents and Settings\*nazwa konta*\Dane aplikacji\Adobe\Adobe Photoshop CS*2 lub3*\Adobe Photoshop CS*2 lub3* Settings -może tu poszukaj.
Są w pliku "Paleta Zadania.psp" lub "Actions Palette.psp" zależnie od języka.
Ostatnio edytowane przez r65 ; 08-06-2007 o 15:41
FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.