Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 30d problemy z ostroscia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no a mnie na ten przykład bardzo kiepsko chodzi 50/1.4 z moim 30D
    mam niby (na testach) lekki BF ktory jak sie okazuje przy f2,5 i odległości ok 20m powoduje że Młodzi wylatują poza GO...(

pożyczam na śluby 20D od kumpla i foty żyleta, ostrzy w punkt i w ogóle rewelka

na moim 30D ostatnio szukałem ostrości (f2.8 ) na wielu fotach ale nigdzie jej nie znalazłem,

17-40L jak przymknę do f5 są wiele ostrzejsze niż 50-tka...

i może ktoś mi powie co jest...??
    Ciężko powiedzieć nie mając aparatu w rękach. Zakładam, że testy robiłeś już wiele razy. Dość żmudna robota. Trzeba sprawdzić czy problem się pojawia na tym szkle cały czas i czy jest powtarzalne. Jeżeli inne szkła są ok to może zapytać w serwisie? Może tym razem to wina szkła? Gdybam i żadnych konkretów ode mnie nie usłyszysz. Trudno tak na odległość coś zaradzić a i ciężko mieć swój aprat i pożyczać drugi od kolegi.

_adam_t
    Guest

Domyślnie

Ja bym się nie zastanawiał zbytnio :smile:
    Sam robię na 30D i na 300D. Normalne szkiełko i jak nie poruszysz zdjęcia to wszystko powinno być OK.

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Micchhal Zobacz posta
    Witam, jeden z moich pierwszych postow, zamierzam kupic 30D i spotkalem sie z dwoma opiniami fotografow ze aparat ten ma problem z ostroscia (uzywaja do tego bdb obiektywow, wszystkie klasy L, wiec tu raczej problem nie tkwi). Twierdza ze zdjecia te sa nieco jakby rozmyte, nie jest to idealna ostrosc, pokazali mi zdjecia i rzeczywiscie tak jest. Pytam bo nie chcialbym kupic kiepskiego sprzetu
    Od poltora miesiaca mam 30D i przed zakupem rozniez czytalem i obawialem sie jakis problemow.
    Problemy sie zdazaja ale dotycza jakiegos malego procentu aparatow.
    Kupuj i nie martw sie na zapas ! :-)

Pozdrawiam
    Pawel,

Coś już napisał Awatar petryczk
    Miasto
    Juz niestety spowrotem w Polsce - Warszawa

Domyślnie

Straszycie...wlasnie kupilem ale jeszcze nie zrobilem zadnego zdjecia. Mam nadzieje ze bedzie ok.pozdro
    Dopiero zaczyna :-D
    MOJE PLFOTO
    Puszka30D; Szkla: Canon 10-22mm; 50mm f1.8 MK I; 24-105 L f4 IS;
    Statyw Manfrotto 3001BN+Head, Lowepro Nature Trekker AW II i troche innych szpargalow...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów