Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 30d problemy z ostroscia?

Domyślnie 30d problemy z ostroscia?

Witam, jeden z moich pierwszych postow, zamierzam kupic 30D i spotkalem sie z dwoma opiniami fotografow ze aparat ten ma problem z ostroscia (uzywaja do tego bdb obiektywow, wszystkie klasy L, wiec tu raczej problem nie tkwi). Twierdza ze zdjecia te sa nieco jakby rozmyte, nie jest to idealna ostrosc, pokazali mi zdjecia i rzeczywiscie tak jest. Pytam bo nie chcialbym kupic kiepskiego sprzetu

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Micchhal Zobacz posta
    Witam, jeden z moich pierwszych postow, zamierzam kupic 30D i spotkalem sie z dwoma opiniami fotografow ze aparat ten ma problem z ostroscia (uzywaja do tego bdb obiektywow, wszystkie klasy L, wiec tu raczej problem nie tkwi). Twierdza ze zdjecia te sa nieco jakby rozmyte, nie jest to idealna ostrosc, pokazali mi zdjecia i rzeczywiscie tak jest. Pytam bo nie chcialbym kupic kiepskiego sprzetu
    Pisząc krótko - bzdura. Jak masz możliwość to pokaż te nieostre zdjęcia na forum to poanalizujemy.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Widocznie mają wadliwe aparaty lub co bardziej możliwe .... po prostu nie umieją robić zdjęć jak miałem 20D to mi nie ostrzył, a teraz z 30D te same obiektywy i ostrość jest super, zwłaszcza od kiedy kupiłem EF 85/1.8. Niektórzy nie potrafią odróżnić zdjęcia poruszonego od nieostrego....

Domyślnie

jutro bede sie widzial z jednym z nich to moze cos uda mi sie od niego wyciagnac i wrzuce te jego fotki

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam wszystkich!
    Micchhal, jeżeli chcesz ten aparat to bierz w ciemno. Trzeba robić zdjęcia po prostu.
    A bajki o wadliwej puszce można na półkę odłożyć. Co też ludzie nie wymyślą... Może trzeba raczej sprawdzić czy obiektywy zgrane są z body? Może mają FF lub BF i mała korekta w serwisie wystarczy aby problem zniknął

Domyślnie

no i byla korekta w serwisie i robil chwile lepiej a pozno znowu zle, a uzywa 17-40L, wiec szklo dobre. Teraz ma 5d i nie widzi takiego problemu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dlatego pytam bo moze to tlyko wada tej puszki, a nie zasada
    Ostatnio edytowane przez Micchhal ; 07-06-2007 o 21:42 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Raczej miał kiepską puszkę, czasami trafi się czarna owca... Używam 30D i nie mam takich problemów o ile sam czegoś nie zepsuję. ;]

Pozdrawiam
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Micchhal Zobacz posta
    no i byla korekta w serwisie i robil chwile lepiej a pozno znowu zle, a uzywa 17-40L, wiec szklo dobre. Teraz ma 5d i nie widzi takiego problemu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dlatego pytam bo moze to tlyko wada tej puszki, a nie zasada
    To teraz tylko wada apratu. Po prostu zwykły pech. Zdarza się. Bo poruszenie wykluczam. Zakładam, że sprawdzano aparat robiąc fotki ze statywu.
    Tylko nie można uogólniać :-)
    Ostatnio edytowane przez KrzysK ; 07-06-2007 o 22:04

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no a mnie na ten przykład bardzo kiepsko chodzi 50/1.4 z moim 30D
    mam niby (na testach) lekki BF ktory jak sie okazuje przy f2,5 i odległości ok 20m powoduje że Młodzi wylatują poza GO...(

pożyczam na śluby 20D od kumpla i foty żyleta, ostrzy w punkt i w ogóle rewelka

na moim 30D ostatnio szukałem ostrości (f2.8 ) na wielu fotach ale nigdzie jej nie znalazłem,

17-40L jak przymknę do f5 są wiele ostrzejsze niż 50-tka...

i może ktoś mi powie co jest...??

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów