Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 20D grip i akumulatorkiAA - wielkie rozczarowanie...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 20D grip i akumulatorkiAA - wielkie rozczarowanie...

Powiedzcie mi o co chodzi, kupiłem gripa do 20D i porządne akumulatorki AA sanyo 2500(do koszyczka bateryjnego), ładuję je, wkładam, a tu po paru chwilach koniec zabawy...
    Sprawdzałem, wszystkie akumulatorki są sprwane, trzymają napięcie pod obciążeniem, zaden nie jest padnięty.
    Napięcie na luzie całego pakietu w koszyczku to 7,91V(1,318 V na szt.) a naładowanego PB-511A 8,24V mimo że na naklejce jest napisane 7,4V ....
    Czy ten grip jest tylko i wyłącznie do baterii 1,5 V ??????????????????????????????
    Ma ktoś doświadczenia?????
    To jakas zasadzka, przeciez nie bedę tam wkładal baterii!!
    Jakoś reszta aparatów np seria A działa na akumulatorki i baterie i radzą sobie z różnicą napięć tych ogniw...
    Oczywiście grip to grip, aparat duzo lepiej się trzyma i głównie o to chodziło, ale możliwość wkładania AA do koszyczka była równiez kusząca a tu **** blada ((((((((((((((

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, ja mam podobne doświadczenia. Ostatnio dumnie załadowałem 6x2300mAh - i po 5 minutach z niesmakiem je wyjąłem...

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie ...

na szczęście znam miejsce w wawie gdzie mają odpwiedniki PB-511 1800mAh po 64zł - ponoć bardzo dobrej jakości. Tylko żal kasy na te sanyo, były by prawie dwa akumulatory...
    Człowiek sie uczy cale zycie

Domyślnie

Wykorzystaj je do lampy a jak nie masz lampy to do pilota do TV albo czegos innego. Moze zakup sie nie udal, ale akku IMO jesc nie wolaja i w koncu sie przydadza i koszt zakupu sie zwroci uszy do gory

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

MOim skromnym zdaniem jest to błąd elektroniki w Gripie.
    Albo celowe działanie Canona, który chce aby używać BP 511
    //mj

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Moim zdaniem raczej problem ze wspolpraca tych konkretnych aku z gripem. Na forum byl juz watek, w ktorym byla mowa, ze z jednymi akumulatorkami sprzet dzialal ok (mimi, iz nich parametry nie byly jakies porazajace), a z innymi kiepskawo.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Uprawnienia umieszczania postów