Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: filtry do canona s3

shadowArt
    Guest

Domyślnie filtry do canona s3

Forum nie pozwala mi przeszukiwać dla tak krótkich słów jak s3, czyli odpada zapytanie "filtr s3" bo wyrzuci mi wszystkie wątki o filtrach a nie o to chodzi.
    Nie czytuję regularnie forum - także również nie wiem czy coś takiego było.

Stałem się ostatnio posiadaczem ładnego nowego canona s3 (jako dodatek do lustra, a w zasadzie dla małżowinki sprzęcik).

W czym rzecz? - denerwuje mnie odsłonięty obiektyw - już pierwszego dnia go upaćkałem, na szczęście delikatnie. Chciałbym założyć coś profilaktycznego - jakiś UV i tyle. Ale jedyne rozwiązania jakie widzę to kupić tulejkę i zakręcić filtr. Wtedy jednak tuleja jest wieeelka - tzn. nie składa się jak obiektyw, przez co realne rozmiary aparatu rosną.
    Tak więc czy jest jakaś metoda ochrony szkła bez zakładania całej aparatury?

Jeśli nie ma - to czy może mi ktoś polecić jakieś sensowne rozwiązania?
    Nie mam z tym doświadczenia więc nie wiem, dość tanim rozwiązaniem wydaje się być oferta firmy eltec: http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=1112
    oraz jak piszą zestaw "profi" http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=1114
    Owszem zdaję sobie sprawę z wątpliwej jakości filtru, ale czy ma znaczenie jakość aluminiowej tulejki?
    Ostatnio edytowane przez shadowArt ; 07-06-2007 o 12:49

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadowArt Zobacz posta
    Forum nie pozwala mi przeszukiwać dla tak krótkich słów jak s3, czyli odpada zapytanie "filtr s3"
    Pozwala, tylko przeszukaj googlem a nie standardowa wyszukiwarka. Powodzenia 8)

shadowArt
    Guest

Domyślnie

Dzięki.
    Znalazłem, poczytałem, mam własną opinię.

jacgra
    Guest

Domyślnie

A może podzieliłbyś się ze mną tą opinią?? Z góry dzięki (pytam bo od niedawna mam ten model)

Uprawnienia umieszczania postów