Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: A640 - podświetlenie obracanego LCD

Sl@veq
    Guest

Domyślnie A640 - podświetlenie obracanego LCD

Witam.
    Od wczoraj jestem posiadaczem A640. Bardzo fajny aparat. Ale mam mały (lub duży) problem. Na wyświetlaczu, z jego prawej strony widać wyraźne podświetlenia. Tak jakby były ustawione tam 2 małe lampki. Czy jest to normalne aby w ten sposób był podświetlany ekran LCD, skoro po innych jego stronach nie widać podobnych "efektów"?
    Apara kupiony wysyłkowo i zgodnie z regulaminem sklepu do 10 dni mogę poprosić o wymianę na wolny od wad.
    Prosze o odpowiedź.
    Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sl@veq Zobacz posta
    Na wyświetlaczu, z jego prawej strony widać wyraźne podświetlenia. Tak jakby były ustawione tam 2 małe lampki. Czy jest to normalne aby w ten sposób był podświetlany ekran LCD, skoro po innych jego stronach nie widać podobnych "efektów"?
    Zrobilem przeglad wszystkich domowych Canonow w liczbie 4. W A710 slabo widac dwie lampki po lewej stronie LCD. Tzn. patrzac sie na wprost ich wlasciwie nie widac (troche zalezy od oswietlenia), mozna je zobaczyc patrzac pod katem na LCD. W S1, A60 i Ixus 60 zadnych lampek nie widac, bez wzgledu na kat patrzenia. Nie wiem do czego sluza? LCD w A710 jasnieje, gdy ciemno - moze pomagaja mu w tym te lampki?

Sl@veq
    Guest

Domyślnie

Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź.
    Na innym forum znalezłem, że w 710 to podświetlenie ekranu. Ale żeby było aż tak widoczne w 640?
    Racja, w zależności od kąta patrzenia podświetlenie jest bardziej lub mniej widoczne.
    Czekam może odezwie się jakiś posiadacz 6xx.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Witam

Canon A630 i podobnie jak u o_andrzeja dwie "lampki" po lewej stronie, widoczne dopiero pod bardzo dużym kątem. W dzień absolutnie niezauważalne, w pomieszczeniu b. mało widoczne, przy patrzeniu na wprost, widoczne jako lekkie rozjaśnienie obrazu znikające w głębi kadru (ale tylko na ciemnych motywach). Lekka zmiana kąta patrzenia i zmienia się też jasność na LCD, jak na starych konstrukcjach monitorów LCD z matrycą TN. Osobiście mi to za bardzo nie przeszkadza.
    Pozdrawiam Robert
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Sl@veq
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Dzięki Robert za pomoc.
    U mnie "lampki" są chyba bardziej widoczne. Patrząc na wprost na monitor widać jaśniejsze półkola o promieniu ok. 1-2 mm, zwłaszcza na ciemnych kadrach. Najgorsze jest to, że to prawdopodobnie nie jest jakaś wada czy coś i reklamacji mogą mi nie uwzględnić. A sam wiesz jak to jest, jak już wiesz że to jest to patrzysz tylko w te miejsca.
    Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar pionaj

Domyślnie

mam A640 od paru miesięcy i faktycznie szukając ,dziury w całym, też wykukałem te dwa jaśniejsze punkciki po prawej stronie wyświetlacza :-)
    ale są one widoczne tylko na bardzo ciemnym tle i trzeba faktycznie patrzeć pod ostrzejszym kątem aby to zobaczyć
    zawodowcy stwierdzili iz są to podświetlacze ekranu i nie ma sie czym przejmować
    od tamtej pory nawet o tym juz zapomniałem i przestało mi sie to ,rzucać w oczy, :-)
    Canon A640

Uprawnienia umieszczania postów