Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Filtr B+W Infra Color 099

FIBE
    Guest

Domyślnie

Dzięki bebesky i Janusz Body za "ciekawe i pomocne odpowiedzi". ......... Wlazłem na forum i pouczam forumowego mądralę.... uraziłem Kanonierów, niesłychane. A z tym .... Jaśnie Panie to też przesadziłeś Janusz Body. Naprawdę Super !!!!!!!!!!!!!!!!!!. Bardzo fajne powitanie na forum. !!!!!!!!
    To mi sie bardzo podoba. Dla jasności - Nie mam zamiaru nikogo pouczać, a że tak to odbieracie to Wasz problem. Rozumiem, że jest to rzadki filtr i faktycznie trzeba będzie poczekać aż znajdzie sie ktoś kto digitalem robił tym filtrem zdjęcia. :cool:

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FIBE Zobacz posta
    ...- Nie mam zamiaru nikogo pouczać, a że tak to odbieracie to Wasz problem.
    Mylisz się zasadniczo. Nie nasz. TWÓJ.

Rozumiem, że jest to rzadki filtr i faktycznie trzeba będzie poczekać aż znajdzie sie ktoś kto digitalem robił tym filtrem zdjęcia. :cool:
    ...
    W związku z tym przed zakupem filtra chciałbym się dowiedzieć od Was czy ma to sens...
    Możesz dość długo poczekać. Oprócz Twojej arogancji i zniechęcenia do odpowiadania Jaśnie Panu (który zresztą zachowuje się bardziej jak dresiarz) zwróć uwagę na to jak jest zbudowana matryca Twojego aparatu. Jedna z warstw na matrycy to filtr IR. To co Ty zamierzasz właściwie osiągnąć zakładając filtr na obiektyw? Sam napisałeś:

Cytat Zamieszczone przez FIBE
    po poczytaniu wielu postów na innych forach np. dpreview wygląda na to że bez zdjęcia filtra nałożonego na matrycę w body zdjęcia w podczerwieni np. klasycznym filtrem Hoya IR 72 tym aparatem są praktycznie niemożliwe.
    Czego więc oczekujesz? Recepty na cud?
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 08-06-2007 o 13:45

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A z tym .... Jaśnie Panie to też przesadziłeś Janusz Body. Naprawdę Super !!!!!!!!!!!!!!!!!!. Bardzo fajne powitanie na forum. !!!!!!!!
    Nie przesadzil. Otrzymales takie powitanie na jakie sobie zasluzyles. Forum to zbiorowisko ludzi chetnych sobie pomoc za darmo. Tu nie ma "wchodze, place to wymagam" bo za nic nie placisz i nie masz prawa wymagac. Tu jest "wchodze, pytam i czekam grzecznie oraz cierpliwie - moze ktos mi pomoze" .
    Jesli taki sposob obslugi klienta na forum ci nie odpowiada to moze otrzymasz fajniejsze pozegnanie niz powitanie - sprobuj.

FIBE
    Guest

Domyślnie

Naprawde szkoda wielka, że tak się to sie kiepsko zaczęło. Temat nadal aktualny. Doświadczenia forumowiczów w digital foto z filtrem B+W Infra Color 099.

Uzależniony

Domyślnie

Popytaj moze na zagranicznych forach, dpreview np. Tam wiecej ludzi to sie moze ktos znajdzie co taki filtr nabyl.

FIBE
    Guest

Domyślnie

Dzięki "lempl", masz rację. To może być dobre rozwiązanie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów