moja (i mojego kolegi galeria) a właściwie strona.
http://www.opuszczone-miejsca.prv.pl
od razu mówię - esteci, fotograficzni puryści etc. niech nie wchodzą - dla własnego zdrowia.
resztę proszę o wyrozumiałość.
jak sami zobaczycie zabawę z fotografią zaczęliśmy stosunkowo niedawno. czasowo to może już dawno ale biorąc pod uwagę efekty to doświadczenie mamy bardzo małe.
co do sprzętu to warto zwiedzić dział o takiej samej nazwie.
najwięcej zdjęć jest zrobione podstawowymi heliosami 44 (2/58 ) trochę moich zdjęć zrobiłem MIRem 1b (2,8/37). co do puszek to na każdej stronie jest napisane co było używane.
teraz moja prośba - prosiłbym o wskazówki od bardziej doświadczonych kolegów z tutejszego forum dotyczące ogólnie wykonywania zdjęć pod względem technicznym i merytorycznym.
wiem że zostaną mi polecone liczne książki, kursy i szkoły fotografii ale ja proszę o wskazówki dotyczące konkretnej scenerii (czyli opuszczonych miejsc i tego podobnych) i warunków.
mam całą półkę książek o fotografii (gł. o zagadnieniach technicznych) więc nie pouczajcie mnie słowami typu 'poczyaj trochę zanim coś pokażesz/zrobisz zdjęcie'. nie mówię że wszystkie te książki przeczytałem (co mam w zamiarze) ale podstawowe podstawy podstaw myślę że znam..
jeśli coś z tym tematem jest nie tak to można go spokojnie usunąć.
z góry dzięki
(: