Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sigma 28-200 aspheric IF DL hyperzoom macro 3.5-5.6 72mm do Canona 30d?

Mieszany widok

andkot
    Guest

Domyślnie Sigma 28-200 aspheric IF DL hyperzoom macro 3.5-5.6 72mm do Canona 30d?

Witam!
    Od kilku dni stałem się posiadaczem wymarzonej 30d i 17-40 f/4 L. Ale extra zabawki jako amator zaczynam poznawać tajniki lustrzanek cyfrowych. Moje pytanie jednak dotyczy starego szkła, które kiedys używałem z lustrzanką analogową 300. Chodzi o:Sigme 28-200 ASPHERICAL IF DL HYPERZOOM MACRO 3.5-5.6 72mm. Wiem ze to stare szkło i ciemne itp. Ale Pytanko moje: czy mozna je zalożyc na body 30d??? Czy to szkło (o ile je wykorzystam) bedzie z ta cyfrówką współpracować??? Ja w tej materii nie mam za dużo pojecia, więc pytam na forum o rade expertów. Za wszelkie uwagi bede bardzo wdzięczny. pozdr;-)

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

pytanie "jakie mocowanie ma ta Sigma"?

andkot
    Guest

Domyślnie

mam ja zamocowana obecnie w canonie 300, lustrzance analogowej, więc mocowanie canona

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Więc jaki masz problem ze sprawdzeniem czy będzie działać ?

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

jak działa z 300 to i z 30d powinno - przecież to rodzina EOS

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    jak działa z 300 to i z 30d powinno - przecież to rodzina EOS
    Niekoniecznie . Niektóre stare sigmy powodowały err99 w cyfrze . Trzeba wtedy chipa jakiegoś wymieniać w szkle by działało prawidłowo

andkot
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Niekoniecznie . Niektóre stare sigmy powodowały err99 w cyfrze . Trzeba wtedy chipa jakiegoś wymieniać w szkle by działało prawidłowo
    Tomaszu. Masz rację. na wyświetlaczu pojawia się err99. Skontaktuje się z serwisem Sigmy, czy mozna wyminic chipa i ile to kosztuje?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Wymieniałem z tego powodu {error 99} chipa w " sigma 28-105 f2,8-4 aspherical " Przechodziłem z canona 50 na 20d i obiektyw zareagował jw.
    W Gdyni kosztowało to około 300 zł.Error przestał sie pojawiac niemniej przy tym koszcie to nie był dobry pomysł

andkot
    Guest

Domyślnie

stawiając to moje pytanko (sorry, że moze dla niektórych głupawe, hehe) miałem na mysli czy nie uszkodzę body canona 30d???

Początki nałogu

Domyślnie

Jak zrobisz tą Sigmą pierwsze fotki i porównasz z tym, co produkuje 17-40 to na 99% uznasz, że jednak warto zbierać na lepszy zoom - np. 70-200/4. Według mnie szkoda czasu i kasy na wymianę chipa i moze warto rozejrzeć się za czymś lepszym.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów