Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: A70 - padnięta lampa

majog
    Guest

Domyślnie A70 - padnięta lampa

Witam serdecznie wszystkich canonierów.

Niestety po roku użytkowania (ponad 6000 zdjęć) padła mi lampa. Pytanko do Was to jakie mam szanse gwarancyjne przy tym typie usterki? Czy będzie to naprawa, wymiana, czy poślą mnie na drzewo?. Do końca gwarancji mam niecały miesiąc. Ma ktoś a Was podobne doświadczenia? Wolę się przygotować przed pójściem do sklepu.

Z góry dzięki i pozdrówka

PS.
    Ile macie napsrykane swoimi A70 lub podobnymi?

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jesli aparat jest na gwarancji, a uszkodzenie nie jest mechaniczne to ja bym od razu lecial do serwisu/sprzesdawcy. nawet jesli wszystkie zdjecia byly robione z lampa to 6.000 to zenada.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Tak właśnie...jeżeli to nie jest uszkodzenie mechaniczne(z winy uzytkownika) to gwarancja powinna objac koszty naprawy. Polecam www.e-csi.pl . Serwis w W-wie ale dosyc dobry. Wszystko zalatwiane kurierem. Poczytaj....

majog
    Guest

Domyślnie

Witam,

Aparacik pojechał kurierem do www.e-csi.pl. Zobaczymy co z tego będzie.
    Dzięki za wsparcie :wink:

Pozdrówka

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

uszkodzenie mechaniczne.. ostatnio jeden sprzedawca z allegro odrzucil mi reklamacje, bo uznal samoczynne przepalenie sie karty za uszkodzenie mechaniczne... dostal czerwony kwiatek. canon moze podejsc podobnie: "lampa nie dziala? wiec to mechaniczne na pewno."
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    uostatnio jeden sprzedawca z allegro odrzucil mi reklamacje, bo uznal samoczynne przepalenie sie karty za uszkodzenie mechaniczne... dostal czerwony kwiatek. canon moze podejsc podobnie: "lampa nie dziala? wiec to mechaniczne na pewno."
    To wtedy serwis Canona tez dostanie czerwony kwiatek .

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Na tym forum pare razy dostał. i co? pare razy dostal tez zielone. czy kogos to obchodzi w canonie polska?

to samo mialem z sony. normalna komuna...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar Wisozup
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

u mnie maja poki co zielony kwiatek ale i tak mam nadzieje ze nie bede musial miec juz wiecej do czynienia z serwisem...POZDRAWIAM

majog
    Guest

Domyślnie Sprawa rozwiązana

Witam,

Dla zainteresowanych. Informuję wszystkich, że sprawa zakończyła się pomyślnie. Serwis naprawił aparacik bez sprawiania żadnych kłopotów. Łącznie z transportem trwało to tydzień. Na karcie gwarancyjnej napisali, że wymieli płytkę lampy, czyli pewnie sama lampa była OK.
    Jeszcze raz wielkie dzięki za słowa otuchy i nie tylko :wink: .

Pozdrówka

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cala plytke dlatego, ze zapewne caly uklad sterowania jak i palnik jest zmontowany na jednym kawalku plytki (ktos rozbieral?). Napewno jest tak prosciej z wysokimi napieciami z lampy i ciasnota kompaktu.
    ...

Uprawnienia umieszczania postów