Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: [All my life who am i?] Walia

Mieszany widok

Domyślnie

hehe widze nowa koncepcje super !!!

Bywalec

Domyślnie

Ekstra, podobnie jak wszystkie poprzednie. Tutaj może nieco inna forma, ale wciąż przepyszne

All my life who am i?
    Guest

Domyślnie

wczesniej mnie troche sprzet ograniczal... z 5d bede mogl wreszcie zrealizowac kilka projektow... a i sama edycja obrazow przy tej formie i z tym jak naswietla 5d jest wyjatkowo prosta, ogranicza sie do konwersji do BW i ustawieniu kontrastu, ewentualnie dodanie tonacji. wczesniej trzeba bylo sleczec nad poziomami, wyciaganiem szczegolow z cieni, na co to komu?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez All my life who am i? Zobacz posta
    wczesniej trzeba bylo sleczec nad poziomami, wyciaganiem szczegolow z cieni, na co to komu?
    wcześniej to czytałem, że obróbka też była bardzo prosta, a tu okazuje się, że ślęczenie, wyciąganie szczegółów - rzadka chwila szczerości?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    wcześniej to czytałem, że obróbka też była bardzo prosta, a tu okazuje się, że ślęczenie, wyciąganie szczegółów - rzadka chwila szczerości?
    Poczytaj sobie, ile czasu Anselm Adams spędzał w ciemni i czego tam nie wyprawiał.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Poczytaj sobie, ile czasu Anselm Adams spędzał w ciemni i czego tam nie wyprawiał.
    czornyj ale nie bawił się w ściemnianie odbiorcy (EOT w temacie ciemni, cieni i ściemniania)

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czornyj ale nie bawił się w ściemnianie odbiorcy (EOT w temacie ciemni, cieni i ściemniania)
    Skąd wiesz? Po Adamsie wszystkiego można się spodziewać. Na imprezach był duszą towarzystwa, uwielbiał być w centrum zainteresowania i był wiecznie narąbany w trzy d...

All my life who am i?
    Guest

Domyślnie

mialem z toba jakies sciecie, obrazilem Cie czy cos w tym stylu? bo nie wiem do czego piejesz, masz jakis zal do mnie o cos? bo zazwyczaj ludzie sa do mnie wrogo nastawieni, jesli nie uzyskaj ode mnie jednoznacznej odpowiedzi jak uzyskalem dany efekt, jedyne o czym pisza to szczegoly techniczne (przeplatajac w nich osobiste wycieczki) a kompletnie nie interesuje ich ogladanie zdjec. pokazalem NEFy, mimo, ze zwykle tego nie robie (zreszta poza Rolfem Hornem, malo jest fotografow, ktorzy ujawiaja jakiekolwiek tajniki warsztatu), na przykladzie, ktory zamiescilem widac wyraznie na ile bylo ingerowane przy konwersji do BW.
    Ostatnio edytowane przez All my life who am i? ; 09-05-2007 o 15:06

All my life who am i?
    Guest

Domyślnie

hehe, to nie o to chodzi, ze byla skomplikowana (bo nie jest), a raczej o to ze do uzyskania efektow takich jak mam teraz prawie 'od reki', musialem na te 'zbedna' prace poswiecic troche czasu... wiec moge wreszcie skupic sie na eksperymentowaniu z kolorem czy tonowaniem BW, a nie walka z tonalnoscia zdjecia czy smolistymi cienami. choc pewnie jak wroce do pejzazu miejskiego, to mimo wszystko i tak dalej bede eksperymetnowal z edycja, bo bardzo to lubie i kazde zdjecie chce miec odpowiednio pod tym katem dopracowane poniewaz na wydrukach widac o wiele wiecej niz na monitorze.

Uprawnienia umieszczania postów